Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat menneeltä viikolta: Bussionnettomuus tappoi yli 14 ihmistä ja paljon muuta

KUVA: Sawang Ratch Sattha Thammasathan Bang Sapan Rescue Team

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 4. joulukuuta 2023 sunnuntaihin 10. joulukuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Joulukuun 5. päivä on Thaimaan kansalle erityisen tärkeä päivä – se on isänpäivä, jota muistetaan edesmenneen, suuren kuninkaan Bhumibol Adulyadejin kunniaksi, jonka syntymäpäivä osuu tähän päivään.

Thaimaa valmistautuu juhlimaan kuningas Bhumibol Adulyadej Suuren syntymäpäivää 5. joulukuuta, päivää vietetään myös kansallispäivänä ja isänpäivänä.

Toivomme, että kaikilla oli turvallista ja onnellista isänpäivää.

2. Huai Yangin poliisit saivat onnettomuusilmoituksen linja-auton törmäyksestä tienvarsipuihin Phetkasem Roadilla, Thap Sakaen alueella, Prachuap Khiri Khanissa. Uhreja oli 14 ja loukkaantuneita oli useita.

Autoinsinöörit, Thaimaan maaliikenneministeriö ja asiaankuuluvat virastot tekivät kenttätarkastuksen Bangkok-Nathawi-linja-autolle, joka oli törmännyt tienvarsien puihin Hatwanakornin kansallispuistossa Prachuap Khiri Khanissa.

Kuolleiden määrä nousi 15:een joulukuun 10. päivänä 2023.

3. Aon Vacharaesorn Vivacharawongse, Hänen kuninkaallisen Majesteettinsa kuningas Maha Vajiralongkornin toinen poika, saapui Thaimaahan toiselle vierailulleen vuonna 2023 isänpäivänä.

Vacharaesorn Vivacharawongse, Hänen kuninkaallisen Majesteettinsa Thaimaan kuninkaan toiseksi vanhin poika, vieraili Nong Nooch Gardenissa Pattayan alueella lauantaina 9. joulukuuta.

Sekä thaimaalaiset että ulkomaalaiset ovat suhtautuneet vierailuun erittäin myönteisesti sosiaalisessa mediassa.

4. Äärimmäisen surullisina uutisina Thaimaan tiedotusosaston pääjohtaja ja ulkoministeriön tiedottaja Kanchana Phattharachoke on ilmoittanut, että tiedotusosaston apulaispääjohtaja ja ulkoasiainministeriön apulaistiedottaja Natapanu Nopakun menehtyi yhtäkkiä taisteltuaan yksityisesti jonkin aikaa julkistamatonta sairautta vastaan.

Natapanu oli arvokas viestintä- ja tiedonlähde ulkomaalaisille turisteille ja expateille Thaimaan Covid-19-pandemian aikana. Hänen päivittäiset täydelliset englanninkieliset tiedotustilaisuutensa ja selkeät, ytimekkäät ja empaattiset tiedot jäävät kaipaamaan monet ulkomaalaiset. Hän kannatti säännöllisesti myös ulkomaalaisten ex-pattien oikeuksien ja tasa-arvon lisäämistä Thaimaassa, ja hänen läsnäoloaan tulee kaipaamaan kovasti Thaimaan ulkomaalainen ex-pat-yhteisö.

5. Kowit Phakamas, Thaimaan kulttuurin edistämisosaston pääjohtaja, ilmoitti julkisesti rekisteröivänsä Songkran-festivaalin Thaimaassa UNESCOn ihmiskunnan aineettomana kulttuuriperintönä.

Srettha Thavisin, Thaimaan pääministeri, johti Songkran-juhlaa, jossa hänet tunnustettiin virallisesti Unescon aineettoman ihmiskunnan kulttuuriperinnönä kaupungin aukiolla, Bangkokin kaupungintalolla.

Songkranista on tulossa todennäköisesti tähän asti suurin festivaali, vaikka jotkut lukijat ovat iloisia kuullessaan, ettei suunnitelmissa ole jatkuvaa 2024 päivän vesileikkiä. Sen sijaan erilaisia ​​kulttuuri-, viihde-, uskonnollisia ja muita juhlia järjestetään huhtikuun 13 ajan kaikissa Thaimaan maakunnissa eri päivinä ja aikoina. Kuuluisat, mutta hieman polarisoivat vesitaistelut rajoittuvat asetettuihin "tavallisiin päivämääriin" suurimmassa osassa maata 15. huhtikuuta - XNUMX. huhtikuuta.

Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.