Thaimaan maakunnat tarttuvat vaarallisiin erittäin hienoihin pölytasoihin

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaa koki huolestuttavan ympäristötilanteen sunnuntai-iltapäivänä (10.), jossa noin 40 prosentilla sen alueista on paksua ja vaarallista erittäin hienojakoista pölyä, kuten Geo-informatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirasto (GISDA) raportoi.

GISDA:n raportti aiheesta https://pm25.gistda.or.th/ paljasti, että 31 Thaimaan 77 maakunnasta, pääasiassa Keskitasangolla, koki vaarallisia hiukkaspitoisuuksia, joiden halkaisija oli enintään 2.5 mikrometriä (PM2.5). Nämä tasot vaihtelivat välillä 38.3-75.6 mikrogrammaa PM2.5-hiukkasia kuutiometrissä ilmaa viimeisen 24 tunnin aikana, ja turvakynnys oli 37.5 µg/m³.

Klo 3 vakavin taso 75.6 µg/m³ mitattiin Samut Prakanissa, jota seurasi tiiviisti 73.3 µg/m³ Ang Thongissa, 72.9 µg/m³ Bangkokissa ja 72.0 µg/m³ Nonthaburissa.

Useissa muissa provinsseissa, kuten Sing Burissa, Pathum Thanissa, Nakhon Pathomissa, Samut Sakhonissa, Ayutthayassa, Lop Burissa, Suphan Burissa ja monissa muissa maakunnissa, raportoitiin alhaisempia, mutta silti vaarallisia PM2.5-pitoisuuksia.

Kohtalaisten maakuntien asukkaita on kehotettu välttämään ulkoilua, sillä Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmansaasteet johtuvat pysähtyneistä ilmasto-olosuhteista.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.