Thaimaan hallitus vastustaa laittomia lainakäytäntöjä

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Hallitus on tehostanut ponnistelujaan laittomien lainojen ja lainahaiden torjumiseksi ja asettanut ne kansallisiksi kysymyksiksi. Pääministeri Srettha Thavisin on kuvaillut tällaisia ​​lainakäytäntöjä "nykyajan orjuuteen" vastaaviksi ja keskittyy niiden poistamiseen parantaakseen yleistä hyvinvointia.

Näistä laittomista lainoista kärsivät velalliset voivat hakea apua Damrongtham Centerin vihjepuhelimesta numerosta 1567 tai paikallisista piiritoimistoista helmikuun 29. päivään asti. Jo 75,199 3.82 ihmistä on rekisteröitynyt saadakseen apua velkoihinsa yhteensä noin XNUMX miljardia bahtia.

Thaimaan kuninkaallinen poliisi (RTP) ja pääministerin kanslia ovat perustaneet vihjelinjat (1599 ja 1111) ilmoittamaan lainahaista. Valitukset käsitellään viipymättä, mikä mahdollistaa välittömät poliisitoimet.

Hallituksen strategiaan kuuluu myös sovittelu velallisten ja lainanantajien välillä oikeudenmukaisten ratkaisujen saavuttamiseksi. Näissä sisäministeriön valvomissa sopimuksissa keskitytään toteuttamiskelpoisiin takaisinmaksuehtoihin. Valtioneuvoston kanslia valvoo näitä järjestelyjä; ratkaisemattomat tapaukset voivat johtaa oikeustoimiin.

Sisäministeri Anutin Charnvirakul on myös varoittanut lainanantajia estämään velallisia saamasta tukea ja huomauttanut, että ilkivalta tai kostotoimet johtaisivat vain vakavampiin oikeudellisiin seurauksiin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.