Thaimaan hallitus julkistaa kattavia toimenpiteitä metsäpalojen ja ilmansaasteiden torjumiseksi

Kansallinen-

6. joulukuuta 2023 Thaimaan sisäministerin sihteeri Traisulee Traisanakul julkisti Thaimaan varapääministerin Anutin Charnvirakulin ehdottaman politiikan metsäpalojen, savusumun ja PM 2.5 -savun ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. ministeri ja sisäministeri, maakuntien kuvernööreille.

Joka vuosi kylmän kuivuuden aikana Thaimaassa on jatkuva ongelma, koska ilmansaasteet ylittävät standardit monilla alueilla, erityisesti 17 maakunnassa Pohjois- ja Bangkokin alueilla.

Ilmansaasteet, kuten metsäpalot, savusumu ja PM 2.5 -savu, johtuvat sekä luonnollisista että ihmisen aiheuttamista syistä, jotka kerääntyvät tiheään pölyhiukkasiin ja vaikuttavat ympäristöön ja ihmisten terveyteen.

Siksi Anutin antoi maakunnan katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosastolle ohjeet käyttää tekniikkaa tiedottaakseen yleisölle perusteellisesti ja tehokkaasti ilmansaasteongelmista. Asianomaisten virastojen, joissa on mukana viranomaisia, on valvottava tiukasti teollisuustehtaita, kuljetuksia ja muita asiaan liittyviä tekijöitä koskevaa lakia ilmanlaadun hallitsemiseksi, Traisulee sanoi.

Maatalousjätteen polttamisen sijaan Anutin ehdotti kampanjaa niiden hyödyntämiseksi lisäarvoa tuottavassa, hiilettömässä prosessoinnissa, kuten mikro-organismien käyttämisessä hajottamiseen ja kyntämiseen.

Traisulee lisäsi, että Anutin painotti reagoivien suunnitelmien laatimista eri tapauksiin ja tiedon päivittämistä riskialttiilla alueilla, kuten metsissä, maatalousalueilla, paikallisissa yhteisöissä ja resurssitiedoissa. Asianomaiset ryhmät on sijoitettava määrätyille alueille partioimaan ja estämään laitonta polttamista.

Lopuksi ennakoiva viestintä eri alustojen kautta olisi hyvä lähde tiedottaa paikallisille jatkuvista ilmansaasteongelmista, jotka aiheuttavat terveysongelmia ja vaikuttavat ympäristöön, sekä rangaistuksista lain rikkomisesta, Traisulee totesi.

Tunnettu lääkäri, joka oli taistellut Thaimaan puolesta jatkuvien ilmansaasteongelmien ratkaisemiseksi, kuoli äskettäin vain 29-vuotiaana syöpää. joka johtaa uudelleen keskittymiseen ilmansaasteiden pysäyttämiseen.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.