Tutkinta määrättiin Thaimaan turistin poliisin univormutapaukseen liittyen

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Kansallinen poliisipäällikkö kenraali Torsak Sukvimol on määrännyt tutkinnan videosta, jossa kiinalainen turisti pukeutuu thaimaalaisen poliisin univormuun ja näennäinen poliisi avustaa häntä.

Thaimaan kuninkaallisen poliisin tiedottaja Pol-kenraaliluutnantti Achayon Kraithong ilmoitti käynnistävänsä tutkinnan selvittääkseen videon alkuperän ja osallistujat.

Pol-kenraaliluutnantti Achayon totesi, että meneillään oleva tutkinta, jonka odotetaan valmistuvan pian, selvittää, onko lain tai määräysten rikkomuksia tapahtunut. Hän korosti Thaimaan poliisivoimien koskemattomuuden säilyttämisen merkitystä ja varoitti turisteja käyttämästä poliisin univormuja tai pyytämästä luvattomia palveluja poliiseilta.

Tapausta, jonka Facebook-käyttäjä paljasti ensimmäisenä, on verrattu aikaisempaan tapaukseen, joka koski tiettyjen thaimaalaisten viranomaisten tarjoamia luvattomia VVIP-palveluita kiinalaiselle turistille. Aiempi tapaus oli johtanut neljän poliisin tutkimiseen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.