Thaimaan hallitus antaa kuvernöörille toimitusjohtajan kaltaisen viranomaisen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus on hyväksynyt esityksen, jonka mukaan lääninkuvernöörille myönnetään yhtiön toimitusjohtajan kaltaisia ​​valtuuksia hajauttamispolitiikan mukaisesti. Tämä päätös tehtiin hallituksen kokouksessa ja sen on määrä astua voimaan 1 alkaen tilikaudella 2024.

Uuden käytännön mukaan maakuntien kuvernööreillä on valtuudet suorittaa suorituksen arviointeja, mukauttaa palkkoja, tarjota erityispalkkioita ja ryhtyä kurinpitotoimiin provinssinsa korkeita virkamiehiä vastaan. Tämä on yhdennetystä aluehallinnosta vuonna 53 annetun kuninkaan asetuksen 2022 §:n mukaista.

Kansallinen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen neuvosto (NESDC) esitti tämän ehdotuksen, joka sisältää avainindikaattoreiden (KPI) käyttöönoton maakuntien saavutusten mittaamiseksi. Nämä KPI:t vaikuttavat hallituksen päätöksiin budjetin kohdentamisesta ja kehittämissuunnitelmista. Maakuntia on ohjeistettu laatimaan 20 vuoden maakuntien kehitysnäkymä ja yksityiskohtaisesti nykyiset vuosittaiset kehityssuunnitelmansa.

Sisäministeriö on myös saanut tehtäväkseen koota nämä tiedot budjettivirastolle sisällytettäväksi valtion talousarvion jakoon. Kuvernöörien odotetaan saavan pian viralliset tiedotukset tämän asetuksen mukaisista uusista tehtävistään ja vastuistaan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.