Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat menneeltä viikolta: Songkran-festivaalisuunnitelmat ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 27 sunnuntaihin 2023 asti.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Thaimaan ja Kiinan viranomaiset tapasivat äskettäin käsitelläkseen huolenaiheita, jotka johtuvat kiinalaiselokuvasta, joka kuvasi Thaimaata negatiivisesti ja aiheutti huolta kiinalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Suurlähettiläs Han Zhiqiang vastasi myönteisesti ja vakuutti, että Thaimaa on edelleen suosittu kohde kiinalaisten matkailijoiden keskuudessa, ja ilmaisi luottamuksensa siihen, että tämä tapaus ei vaikuta heidän luottamukseensa.

2. Thaimaan tutkijat aloittivat etsintäoperaation suuressa laittomassa uhkapeliluolassa Ngamwongwanin alueella Nonthaburissa sijaitsevassa hotellissa rikostuomioistuimen määräyksen mukaan.

Tutkintaviranomaiset ottivat kiinni 26 kiinalaista ja 23 thaimaalaista uhkapelipesän työntekijää ennen kuin heidät saatettiin Rattanathibetin poliisiasemalle.

3. Hänen kuninkaallinen majesteettinsa kuningas Vajiralongkorn nimitti Thaimaan entisen pääministerin kenraali Prayut Chan-o-chan uudeksi salaneuvosiksi, joka astuu voimaan tästä päivästä lähtien.

Kenraali Prayut on tällä hetkellä Thaimaan 19. valittu salaneuvos.

4. Mr. Suriya Juangroongruangkit, Thaimaan liikenneministeri, julkisti ensimmäisen päivän uuden 20 bahtin sähköjunamatkan käytännöstä purppuraisilla ja punaisilla linjoilla käyttämällä EMV-kortteja alentaakseen laiturien välisiä kuljetusmaksuja.

Lippujen hinnat ovat 20 bahtia MRT Purple Line: Tao Poon – Khlong Bang Phai ja Red Line: Bang Sue-Rangsit ja Bang Sue-Taling Chan välisillä yhdyslinjoilla.

5. Thaimaan nykyisen enemmistön hallituspuolueen Pheu Thain johtaja Paetongtarn Shinawatra paljasti tänään, 1. joulukuuta 2023, Thaimaan pehmeän voiman kehityskomitean johtajana suunnitelman tehdä Songkranista kuukauden mittainen festivaali kaikkialla Thaimaassa vuodesta 2024 alkaen.

World Water Festival -niminen suunnitelma siirtäisi juhlat virallisesti vain kolmelta päivältä koko kuukaudelle. Myöhemmin hän kuitenkin selvensi, että tämä tarkoittaisi kulttuurijuhlia ja koristeita, ei kuukauden mittaista vesisotaa. Tapahtumat olisivat porrastettuja kaikkiin maakuntiin, mutta suurin osa vesipäivistä jäisi useimmilla alueilla vain kolmeksi päiväksi.

Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.