Thaimaa tehostaa väärennösten torjuntaa

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) - Kauppaministeri Phumtham Wechayachai on ilmoittanut väärennettyjen merkkituotteiden online-myynnin tukahduttamisesta korostaen kiireellistä puuttumista omistusoikeuksien loukkauksiin, jotka voivat vahingoittaa Thaimaan kansainvälistä mainetta.

Phumthamin mukaan Department of Intellectual Property (DIP) on saanut tehtäväkseen kouluttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä tuotteidensa patentoimisesta suojaamaan jäljitelmiä vastaan. Virasto aikoo myös mainostaa enemmän GI-tuotteita (maantieteellisiä merkintöjä) hyödyntääkseen Thaimaan pehmeää voimaa maailmanlaajuisesti.

DIP:n pääjohtaja Vuttikrai Leewiraphan tarkensi tulevaa yhteisymmärryspöytäkirjaa 30 tekijänoikeuksien omistajan ja kolmen johtavan verkkoalustan – Lazadan, Shopee:n ja TikTok Shopin – välillä. Sopimuksen odotetaan tehostavan piratismin torjuntaa mahdollistaen suoran raportoinnin rikkomuksista.

DIP tekee myös yhteistyötä Facebookin kanssa kehittääkseen työkaluja väärennettyjen tuotteiden tunnistamiseen ja poistamiseen, jotta voidaan puuttua alustan tekijänoikeusrikkomuksiin.

Tähän mennessä 960 tekijänoikeuksia loukkaavaa kohdetta on poistettu näiltä alustoilta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.