Lisää thaimaalaisia ​​panttivankeja vapautettiin Gazan jännityksen keskellä

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan ulkoministeriö (MFA) etenee neuvotteluja Hamasin pidättämän yhdeksän thaimaalaisen panttivangin vapauttamisesta sen jälkeen, kun kuusi thaimaalaista työntekijää vapautettiin äskettäin, joiden on määrä palata Thaimaahan 4. joulukuuta.

Ulkoministeri Parnpree Bahiddha-Nukara on ilmaissut huolensa tulitauon lopettamisesta Gazan kaistalla, mikä saattaa haitata lisävapautuksia. MFA on vaatinut neuvottelujen jatkamista ja aselevon jatkamista humanitaarisen avun helpottamiseksi ja lisätappioiden estämiseksi.

Kuuden vapautetun thaimaalaisen työntekijän on määrä saapua Suvarnabhumin lentokentälle tänään, kuten UM:n tiedottaja Kanchana Patarachoke ilmoitti. Palaavat ovat Pattanayut Tonsokree, Owat Suriya, Paiboon Ratnil, Kong Saelao, Chakraphan Sikhena ja Chalermchai Saengkaew.

Israelin armeija ilmoitti, että Hamas pitää tällä hetkellä 139 panttivankia, joista kahdeksan thaimaalaista. Ministeri Parnpree saattoi 30. marraskuuta 17 thaimaalaista panttivankia takaisin Israelista.

Nämä paluumuuttajat saavat Israelin viranomaisilta korvauksen, joka sisältää 10,000 94,526 sekelin (noin 6,900 15,000 bahtin) käteiskortin ja kuuden kuukauden XNUMX XNUMX sekelin kuukausittaisen avun. He saavat myös XNUMX XNUMX bahtia Thaimaan valtion rahastolta ulkomaisille työntekijöille.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.