Blainvillen nokkavalas pelastettiin lähellä rantaa Songkhlassa, ensimmäistä kertaa 12 vuoteen Thaimaasta

Songkhla -

Suuri Blainvillen nokkavalas on pelastettu jäätyään rantaan Songkhla, ensimmäistä kertaa 12 vuoteen löydetty Thaimaasta.

Khao Pa Changin – Lamkhamin metsästysalueen työntekijät kertoivat Phuket Expressille aiemmin tällä viikolla, että paikalliset asukkaat ilmoittivat heille viime viikonloppuna, että harvinainen valas löydettiin Sakomin rannalta muulta kuin metsästysalueelta.

Meri- ja rannikkoresurssien ministeriö (DMCR) saapui rannalle löytääkseen harvinaisen naaraan Blainvillen nokkavalaan. Hän on neljä metriä pitkä ja painaa noin 500 kiloa. Hän sai vammoja ja joitakin haavoja, eikä valas pystynyt palaamaan takaisin mereen. Häntä hoidetaan DMCR-keskuksessa (Thaimaan alaosa) Songkhlassa.

Useat thaimaalaiset tiedotusvälineet ovat raportoineet, että tämä Blainvillen nokkavalas löydettiin ensimmäistä kertaa 12 vuoteen Thaimaasta. Edellinen Blainvillen nokkavalas löydettiin 12 vuotta sitten Baan Ao Nambosta Wichitissä, Phuketissa.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.