Pheu Thai Leader ehdottaa kuukauden mittaista Songkran-festivaaleja huhtikuussa 2024

Thaimaa-

Thaimaan nykyisen enemmistön hallituspuolueen Pheu Thain johtaja Paetongtarn Shinawatra paljasti tänään, 1. joulukuuta 2023, Thaimaan pehmeän voiman kehityskomitean johtajana suunnitelman tehdä Songkranista kuukauden mittainen festivaali kaikkialla Thaimaassa vuodesta 2024 alkaen.

Tämä tulee, kun UNESCO tai Yhdistyneiden kansakuntien koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö on valmis näennäisesti virallisesti julistamaan Songkranin, thaimaalaisen uudenvuoden, aineettomana kulttuuriperintönä. Tämän odotetaan valmistuvan viralliseksi 6. joulukuuta Botswanassa, ja Thaimaan hallitus suunnittelee juhlimista tilaisuuteen, koska he ovat lobbaneet vuosia tehdäkseen lomasta virallisen Unescon kanssa.

Virallisena Bangkokissa suunnitellaan juhlimista Thaimaan pääministerin Srettha Thavisinin johdolla 7. joulukuuta.

Samaan aikaan Thaimaan nykyisen hallituksen enemmistön Pheu Thai -puolueen johtaja Paetongtarn Shinawatra, joka on myös entisen pääministerin ja kiistanalaisen hahmon Thaksin Shinawatran tytär, johti Thaimaan pehmeän voiman kehittämiskomitean kokousta 1. joulukuuta. ilmoitti myöhemmin sosiaalisessa mediassa TÄÄLLÄ että hän oli ehdottanut, että Songkran 2024 tehdään kaikkien aikojen suurimmaksi ja tehdään siitä kuukauden mittainen juhla Thaimaassa kannustaakseen turisteja ympäri maailmaa osallistumaan festivaaleille ja sallimaan thaimaalaisten nauttia festivaalista ja rohkaista kotimaan matkailua. Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on myös Pheu Thain jäsen.

World Water Festival -niminen suunnitelma siirtäisi juhlat virallisesti vain kolmelta päivältä koko kuukaudelle. Tämä ei tietenkään tarkoita, että koko huhtikuu olisi yleinen vapaapäivä, vain sitä, että maa juhlisi Songkrania koko Thaimaassa koko kuukauden ajan huikeilla tapahtumilla, vesileikkeillä, festivaaleilla, konserteilla, ilotulitusvälineillä ja muilla kolmenkymmenen päivän aikana. aikataulu ja kaikki 77 maakuntaa verrattuna kolmeen päivään kannustamaan matkoja eri maakuntiin ja alueille ja pidentämään yleistä juhlaa.

TPN Media huomauttaa, että Pattaya ja suuri osa itämeren rannikolta juhlivat jo Wan Laita ja Songkrania eri päivinä, alueittain eri päivinä kuin perinteiset viralliset kansalliset päivät 13. huhtikuuta - 15. huhtikuuta. On epäselvää, muuttuuko ehdotus näinä päivinä vai aiheuttaako se mahdollisesti koko huhtikuun vesisodan kauden Pattayassa. Vaikka Songkran on valtavan suosittu monien turistien ja thaimaalaisten keskuudessa, TPN-media huomauttaa, että monet ex-patsaat, varsinkin vanhemmat, eivät nauti festivaalin vedestä ja pitävät enemmän perinteisistä juhlista.

Covid-19-kriisin aikana Songkran peruttiin kokonaan vuonna 2020 ja rajoitettiin vain perinteisiin toimintoihin vuosina 2021 ja 2022, mikä miellytti monia Thaimaan entisiä asukkaita. Tänä vuonna 2023 festivaali kuitenkin palasi täydessä vedenheittomuodossa ja näyttää olevan lukko olla vielä isompi vuonna 2024, rakasta tai vihaa sitä.

Kaikki kuvat ovat Paetongtarn Shinawatra Facebookissa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.