Dugong pelastettiin jäätyään jumiin lähellä rantaa Trangissa laskuveden aikana

Trang -

Dugong pelastettiin sen jälkeen, kun se löydettiin jumissa lähellä rantaa laskuveden aikana Libongin saarella.

Department of Coastal Resources (DMCR) kertoi Phuket Expressille, että aiemmin tällä viikolla heille ilmoitettiin vapaaehtoisten eläinten ryhmältä, että he löysivät elävän dugongin noin 500 metrin päässä rannalta Libongin saarelta.

He saapuivat etsimään jumittua dugongia, mutta onneksi eläimestä ei löytynyt haavoja. Sen jälkeen vapaaehtoiset vetivät dugongin takaisin mereen, ja he uskoivat, että dugong löysi meriruohoa rannan läheltä eikä pystynyt pääsemään takaisin mereen laskuveden alkaessa.

Kaksi päivää karkastumistapahtuman jälkeen DMCR:n viranomaiset seurasivat dugongia dronilla. He löysivät meriruohoa syövän terveen dugongin, jonka he uskovat olevan sama dugongi, jonka he olivat pelastaneet.

Phuket Express huomauttaa, että dugong on yksi Thaimaan Reserved Animals -eläimistä joka on lähes sukupuuttoon kuollut. Trang on monien dugongien koti, koska siellä on paljon meriruohoa.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.