Thaimaa keskittyy englannin kielen taidon parantamiseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaa on työskennellyt aktiivisesti parantaakseen englannin taitoaan, mistä ovat osoituksena viimeaikaiset aloitteet, kuten Bangkokin eri koulujen isännöimät virtuaaliset englannin luokkahuoneet. Näistä ponnisteluista huolimatta maa on edelleen 8. sijalla ASEAN-alueella ja 101. maailmanlaajuisesti Englannin kielitaitoindeksissä 2023.

 

EF Education Firstin raportin mukaan indeksi, jossa arvioitiin 2.2 miljoonan aikuisen englannin taitoa 113 maassa, sijoittaa Thaimaan "erittäin alhaisen" kielitaitoluokkaan pistemäärällä 416. Tämä sijoittuu Kambodžan taakse. pistemäärä 421. Tämä sijoitus korostaa kuitenkin potentiaalia ja kasvumahdollisuuksia englannin kielen koulutuksessa Thaimaassa.

 

Vertailun vuoksi Singapore johtaa ASEAN-aluetta ja on maailmanlaajuisesti 2. "erittäin korkealla" pistemäärällä 631. Myös Filippiineillä ja Malesialla on vahva englannin taito, ASEANissa sijalla 2 ja 3 ja maailmanlaajuisesti 20. ja 25. sijalla, molemmat luokitellaan. "korkeana" pätevyytenä. Vietnam ja Indonesia ovat Thaimaata edellä sijoittuen "kohtalaiselle" ja "matalalle" taitotasolle.

Thaimaan nykyinen sijoitus englanninkielisessä taitoindeksissä osoittaa kehittämisen aluetta. Jatkuvien koulutushankkeiden ansiosta virkamiehet toivovat maan maailmanlaajuisen kielitaidon paranevan tulevaisuudessa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.