Thaimaan kulttuuriministeriö ehdottaa elokuva- ja pelilainsäädännön vapauttamista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kulttuuriministeriö on viimeistellyt luonnoksen uudeksi elokuva- ja pelilaki, jonka tarkoituksena on muuttaa maan elokuvateollisuutta siirtämällä sensuurin valta hallitukselta tuottajille. Kulttuuriministeri Sermsak Pongpanit sanoi, että lakiehdotuksen tarkoituksena on korvata nykyinen hallituksen sensuurilautakunta itsehallinnollisella elokuvien ja pelien neuvostolla.

 

Sermsak tarkensi, että muutos on osa Thaimaan pyrkimystä vähentää valtion valvontaa luovaan sisältöön ja edistää itsesääntelyä elokuva- ja peliteollisuudessa. Lakiehdotuksessa korostetaan tuottajien vaikutusmahdollisuuksien vahvistamista ja kannustetaan vapaampaan ympäristöön taiteelliseen ilmaisuun ja liiketoimintaan.

 

Uuden lainsäädännön keskeinen piirre on keskittyminen nuoremman yleisön suojeluun ja säännöksiin, joilla varmistetaan, että sisältö on ikään sopivaa ja vastuullisesti tuotettua. Lakiehdotuksessa ehdotetaan, että tuottajat ottavat käyttöön itsesääntelevän luokitusjärjestelmän, mikä tekee niistä vastuullisempia yhteiskunnallisten standardien suhteen, erityisesti lapsille ja nuorille suunnatun sisällön osalta.

Lakiehdotuksessa ehdotetaan myös erillisen rahaston perustamista tukemaan elokuva- ja pelialan kykyjä, mukaan lukien ohjaajia ja pelien kehittäjiä. Ministeriö tarkastelee parhaillaan lakiesitystä varmistaakseen, ettei se ole päällekkäinen Thaimaan luovan sisällön viraston (THACCA) lakiesityksen kanssa, jonka tehtävänä on edistää Thaimaan pehmeää voimaa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.