Tuomioistuin suunnittelee ITV Shares -tapauksen ja 112 artiklan muutoksen käsittelyn

LEHDISTÖTIEDOTE:

Perustuslakituomioistuin on asettanut päivämäärän kahdelle tärkeälle kuulemiselle. Ensimmäinen on 2. joulukuuta, ja se käsittelee syytöksiä Pita Limjaroenratia vastaan, koska hän omisti mediayhtiön osakkeita vaaliehdokkuuden aikana. Toinen, joka on suunniteltu pidettäväksi 20. joulukuuta, käsittelee kiistanalaista ehdotusta kuninkaallisen kunnianloukkaukseen liittyvän keskeisen lain muuttamisesta.

 

Ensimmäinen kuuleminen johtuu Pitan osakkeenomistajan asemasta iTV Public Company Limitedissä, joka on nyt lakkautettu mediayhtiö hänen ehdokkaana. Vaalilautakunnan vetoomuksen johdosta tuomioistuin on pidättänyt Pitan hänen parlamentaarikkotehtävistään heinäkuun 1. päivästä alkaen lopullista päätöstä odotettaessa. Pita toimitti puolustuslausunnon sekä luettelon todistajista ja todisteista 19. lokakuuta ja ylimääräisen todistajaluettelon 2. lokakuuta. Tuomioistuin on harkinnan jälkeen päättänyt jatkaa todistajien kuulemista 18. joulukuuta klo 20.

Toinen tapaus koskee Teerayuth Suwannakesornin kehotusta perustuslakituomioistuimeen arvioimaan Move Forward -puolueen silloisen johtajan Pitan ja itse puolueen toimia. Tämä tapaus tutkii heidän jatkuvaa kampanjaansa muuttaakseen rikoslain 112 artiklaa, joka koskee kuninkaallisen kunnianloukkausta. Tuomioistuin myönsi lisätutkimuksen tarpeen ja on asettanut todistajan kuulemisen tässä tapauksessa 25. joulukuuta klo 9.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.