Lausunto viimeisimmistä tapahtumista Lähi-idässä: humanitaarinen tauko ja panttivankien vapauttaminen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan ulkoministeriö suhtautuu myönteisesti viimeisimpään sopimukseen Israelin ja Gazan väkivallassa vangittujen panttivankien, pääasiassa naisten ja lasten, lisävapauttamisesta tänään alkaen.

Ministeriö pitää tätä viimeisintä saavutusta tärkeänä läpimurtona useiden viikkojen intensiivisten neuvottelujen jälkeen. Ministeriö suhtautuu myönteisesti myös YK:n turvallisuusneuvoston vaatimaan sovittuun humanitaariseen taukoon, jotta humanitaarinen apu pääsee sitä tarvitseville.

Thaimaa toivoo hartaasti, että tämä vauhti voidaan säilyttää, jotta jäljellä olevat panttivangit, joihin kuuluu Thaimaan kansalaisia, vapautetaan mahdollisimman pian. Thaimaa toistaa vahvan vaatimuksemme tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Ministeriö kiittää suuresti Qatarin, Israelin, Yhdysvaltojen, Egyptin hallitusten, Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ja kaikkien tämän viimeisimmän panttivankien lisävapautuksen varmistamiseen osallistuneiden ponnisteluja ja lähettää heille vilpittömät terveiset ja heidän perheensä.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.