Vapina tuntui Pohjois-Thaimaassa ja Bangkokissa Myanmarin maanjäristysraporttien jälkeen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Ilmatieteen laitos on raportoinut maanjäristyksestä kello 8.37, jonka keskipiste oli Myanmarissa. Chiang Rain, Chiang Main, Lamphunin, Nanin ja jopa pääkaupungin Bangkokin asukkaat tiettävästi tunsivat järistyksen. Myanmarin työntekijä loukkaantui rakennustelineiden putoamisessa Shanin osavaltion 6.4 magnitudin maanjäristyksen jälkeen.

Maanjäristys tapahtui tänä aamuna kello 08 Shanin osavaltiossa, Myanmarissa, noin 37 kilometriä pohjoiseen Mae Sain alueelta Chiang Raissa.
Maanjäristys tuntui koko Thaimaan pohjoisosassa. Mae Sain alueella, joka koki merkittäviä vapinaa Shanin osavaltion läheisyydestä johtuen, rakennustyöntekijät työskentelivät Mae Sain piiritoimistossa One-Stop Service (OSS) -rakennuksessa.

Sen magnitudi oli 6.4 Richterin asteikolla ja sen syvyys oli 9 kilometriä. Järistyksen keskus sijaitsee noin 100 kilometriä Mae Sain alueesta luoteeseen Thaimaan Chiang Rain maakunnassa. Chiang Rain, Chiang Main, Lamphunin, Nanin ja jopa pääkaupungin Bangkokin asukkaat tiettävästi tunsivat järistyksen.

Maanjäristyksen aikana 31-vuotias Myanmarin kansalainen nimeltä Yahui, joka työskenteli rakennustelineen kolmannessa kerroksessa lähellä rakennuksen toista kerrosta, kaatui ja murtui vasemman kätensä ja loukkaantui vakavimmin. Pelastusryhmät ja Mae Sain viranomaiset kuljettivat hänet nopeasti Mae Sain sairaalaan. Rakennus todettiin alustavan arvioinnin jälkeen turvalliseksi.

Chiang Rain kuvernööri Phuttiphong Sirimat tarkasti myöhemmin vauriot Chiangrai Prachanukrohin sairaalassa pääkaupunkiseudulla. Sairaalan uusi viisikerroksinen laajennus, joka sijaitsee vanhan ja uuden rakennuksen risteyksessä, sai näkyviä pystysuoria halkeamia ulkopuolelta.

Kuvernööri määräsi asiaan liittyvät viranomaiset tarkastamaan vahingot kiireellisesti, koska rakennus on potilaiden, lääkäreiden, sairaanhoitajien ja henkilökunnan ahkerassa käytössä. Myös muut paikat, kuten Mae Sain sairaala, kärsivät vähäisiä vaurioita. Viranomaiset eri alueilla tekevät tutkimuksia lisäkorjausten varalta.

Provinssin kaupunkisuunnitteluosasto ilmoitti, että Chiang Rai Prachanukroh -sairaalan alustava tarkastus paljasti kipsin kuoriutumisen kahden rakennuksen risteyksessä. Rakennukset, jotka on suunniteltu kestämään jopa 6-8 Richterin asteikon maanjäristyksiä, eivät kärsineet rakenteellisia vaurioita ja pysyivät toimintakunnossa. Asuinrakennukset, joita ei ole rakennettu maanjäristyksen kestävien standardien mukaan, ovat kuitenkin huolissaan, mikä saa viranomaiset suorittamaan perusteellisia tarkastuksia.

Alkujäristyksen jälkeen kirjattiin ainakin 3–4 jälkijäristystä: klo 08 magnitudilla 42, klo 4.1 magnitudilla 08, klo 46 magnitudilla 3.5 ja klo 08. :48 AM magnitudilla 3.4.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.