Thaimaan hallitus aikoo tarjota puhdasta juomavettä valtakunnallisesti, sanoo sisäministeri

Kansallinen-

Varapääministeri Anutin Charnvirakul delegoi 9. marraskuuta 2023 sähkö- ja vesihuoltopolitiikan Thaimaan hallituksen viranomaisille keventämään Thaimaan kansalaisten taakkaa.

Sekä Thaimaan suurkaupunki- että alueviranomaiset antoivat luvan, että sähkö- tai vesilaskujen maksuja voidaan lykätä kolmella kuukaudella, jos sähkö- tai vesilasku oli alle 3 ja 300 bahtia kuukaudessa.
Anutin ilmoitti julkisesti, että Thaimaan hallitus tarjoaa myös puhdasta juomavettä ilman lisämaksua. Thaimaan Metropolitan Waterworks Authority pystyy hallinnoimaan uutta politiikkaa tehokkaasti, Anutin lisäsi.
Vesipullo voi maksaa 10-20 bahtia, mutta vesijohtoveden juominen keventää huomattavasti miljoonien pienituloisten Thaimaan kansalaisten taakkaa, varapääministeri sanoi.

On kuitenkin epäselvää, kuinka ja milloin Thaimaan hallitus toteuttaa tämän politiikan valtakunnallisesti tai mitä toimenpiteitä tämän suunnitelman toteuttamiseksi tarvitaan, TPN media huomauttaa. Aikataulua ei annettu sille, milloin puhdasta juomavettä toimitetaan valtakunnallisesti. Puhdas vesijohtovesi on ollut säännöllinen huolenaihe Thaimaassa useiden vuosien ajan sekä maaseudulla että kaupungeissa.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.