Hallitus kiirehtii evakuoimaan thaimaalaisia ​​Myanmarin konfliktialueelta

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Ulkoministeriö tehostaa ponnisteluja Thaimaan kansalaisten evakuoimiseksi vastauksena Myanmarin Laukkaingin alueella kiihtyvään konfliktiin. Äskettäin kutsuttiin koolle kokous, jossa koordinoidaan avustustoimia tällä hetkellä Myanmarissa oleville 293 henkilölle.

Ministeriön mukaan 164 jumissa jääneistä on Myanmarin viranomaisten hoidossa, 18 työskentelee viihdepaikoilla ja 32 on vapautettu työnantajansa toimesta ja odottaa evakuointia. Haasteet kuitenkin jatkuvat, sillä 53 thaimaalaista on edelleen vapauttamatta työnantajansa toimesta ja 26 on tavoittamattomissa.

41 äskettäin Laukkaingissa vapautettua thaimaalaista on nyt United Wa State -armeijan suojeluksessa. Thaimaan Yangonin suurlähetystö työskentelee nyt varmistaakseen heidän turvallisen paluunsa ja tutkii turvallisia evakuointireittejä.

Tilanteen kiireellisyys kärjistyi näiden kansalaisten turvapaikan lähellä tapahtuneen pommiräjähdyksen seurauksena. Yrityksistä huolimatta suurlähetystö ei ole päässyt alueelle Myanmarin viranomaisten esittämien turvallisuusongelmien vuoksi. Suurlähetystö tarkistaa parhaillaan kansalaisuuden videopuheluiden avulla helpottaakseen matkustusasiakirjojen myöntämistä paluuta odottaville.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.