Thaimaan hallitus nopeuttaa ampuma-aseiden valvontaa

BANGKOK (NNT) – Sisäministeri on tuoreessa lausunnossaan hahmotellut edistystä ampuma-asevalvonnan vahvistamisessa. Hän korosti oikeudellista kehystä ja lainvalvontaviranomaisten yhteistyötä yleisen turvallisuuden ylläpitämisessä ja siviiliaseiden hallussapidon rajoittamisessa.

Varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul keskusteli ampuma-asemääräysten edistymisestä toteamalla, että hänen ministeriönsä suorittaa tehtävänsä rekisteröimällä ja myöntämällä aseen hallussapito- ja kantamislupia.

Hän kiitti poliisia yhteistyöstä ja myönsi, että ilman heidän apuaan ministeriön työ olisi haastavaa. Sisäministeri korosti hallinnon roolia, kun taas lainvalvonta on ensisijaisesti poliisin vastuulla.

Anutin totesi, että Thaimaan kansalaiset omistavat laillisesti yli 10 miljoonaa tuliasetta, mikä herättää kysymyksen siitä, miksi niin monilla thaimaalaisilla on aseita. Hän halusi vakuuttaa yleisölle, että lait ja valtio ovat olemassa suojelemaan heitä, ei laajalle levinnyt aseiden kantaminen itsepuolustukseen. Hän korosti, että tuliaseiden hankkimisen helppous lisää ongelmaa ja että tämä ei ole hyväksyttävää.

Varapääministeri Anutin huomautti myös, että hänen nimityksensä jälkeen sisäministeriön on huolehdittava siitä, että ampuma-aseita ei pidetä kansalaisten vaihtoehtona, ja hän on sitoutunut valvomaan tiukkaa aseiden hallussapitoa. Hän kehotti kaikkia valtion virastoja ryhtymään vakaviin ja tiukoihin toimiin lakien tehokkaaksi soveltamiseksi tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.