Thaimaa perustaa hätäkeskuksen uhkaavaa Haze-kriisiä varten

BANGKOK (NNT) – Kansanterveysministeriö on perustanut hätäoperaatiokeskuksen (Eergency Operations Center, EOC) käsittelemään kriittistä sumuperäistä pilaantumista, jonka ennustetaan voimistuvan erityisesti pohjoisella alueella.

Kansanterveysasioiden kansliapäällikkö tohtori Opas Karnkawinpong tunnusti terveydelle haitallisiksi katsottujen PM2.5-hiukkasten, erittäin hienojen pölyhiukkasten, aiheuttaman jatkuvan haasteen. Vaikka kausittaiset sateet ovat tällä hetkellä lieventäneet ongelmaa Bangkokissa, kuviot viittaavat uudelleen nousuun myöhemmin vuoden aikana maaliskuun puoliväliin asti. Odotetut kuivemmat ja kuumemmat olosuhteet voivat lisätä metsäpaloriskiä, ​​mikä pahentaa ilmanlaatuongelmia.

EOC:n tavoitteena on tehdä yhteistyötä muiden virastojen kanssa seuratakseen tarkasti ympäristöolosuhteita ja terveysvaikutuksia. Terveysriskit vaihtelevat hengitysteiden ja ihon ärsytyksestä lyhyellä aikavälillä kohonneisiin mahdollisuuksiin kehittää vakavia sairauksia, kuten sydänsairauksia ja syöpään ajan myötä. Haavoittuvia väestöryhmiä, mukaan lukien vanhukset ja lapset, kehotetaan pysymään sisätiloissa, mieluiten alueilla, joissa on ilmanpuhdistimet.

Opas korosti, että on tärkeää puuttua PM2.5-päästöjen perimmäisiin syihin, jotka liittyvät ensisijaisesti ajoneuvojen päästöihin ja teolliseen toimintaan. Näiden pyrkimysten mukaisesti ministeriö siirtyy kohti uusiutuvan energian ratkaisuja, mukaan lukien aurinkopaneelien asentaminen ja sähköajoneuvojen tuleva käyttö ambulanssina valtion terveydenhuollon laitoksissa saastekriisin torjumiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.