Nainen pidätettiin Phuketissa, koska hänen väitetään avanneen pankkitilejä huijareille

Phuket -

Nainen pidätettiin Chalongissa sen jälkeen, kun hän oli avannut pankkitilejä puhelinkeskuksen huijareille, joiden uhrit menettivät yli miljoona bahtia.

Central Investigation Bureau (CIB) kertoi Phuket Expressille, että viime viikonloppuna he pidättivät naisen, joka tunnistettiin vain rouva Wiparatiksi, talossa Chalongissa. Häntä syytetään pankkitilien avaamisesta muiden käyttöön verkossa tapahtuvaan rikolliseen toimintaan, petoksiin ja väärien tietojen tuomisesta tietokonejärjestelmiin aiheuttaen muuta vahinkoa. Hänet vietiin Nong Khaemin poliisiasemalle Bangkokiin.

Pidätys tapahtui sen jälkeen, kun monet uhrit olivat tehneet ilmoituksen poliisille. Puhelinkeskuksen huijarit soittivat satunnaisille uhreille ja väittivät olevansa poliiseja. He väittivät pidättäneensä laittomista huumeista ja rahanpesusta epäiltyjä ja väitetysti takavarikoineen pankkitilejä, joiden he uskoivat kuuluvan uhreille.

Huijarit pyysivät uhreja lisäämään heidät LINE-sovelluksen kautta. Sitten he kutsuivat uhreja esittäytymään poliisin univormuissa. He pyysivät uhreja siirtämään rahaa Wiparatin pankkitilille varmistaakseen pankkitilinsä ja sen, että he eivät olleet yhteydessä väitettyihin huumeepäiltyihin.

Kaikkiaan vahinkoja kertyi yli miljoona bahtia.

Huijarit eivät ilmeisesti olleet poliiseja eivätkä heihin liittyviä, CIB:n virkailijat lisäsivät.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.