Safe Internet Coalition -kampanja varoittaa lapsia "ajattelemaan kahdesti" ja pysymään tietoisina verkossa tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön vaaroista

LEHDISTÖTIEDOTE:

UNICEF-MSDHS-Thailand Safe Internet Coalition -kampanja varoittaa lapsia "ajattelemaan kahdesti" ja pysymään tietoisina verkossa tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön vaaroista.

BANGKOK, 7 - UNICEF, yhteistyössä jonkun kanssa Sosiaalikehityksen ja ihmisturvan ministeriö (MSDHS) ja Thaimaan Safe Internet Coalition (TSIC) tänään julkaistu #CautionFirst kampanja kehottaa lapsia ja nuoria siihen "harkita tarkoin" ennen kuvien, videoiden ja henkilökohtaisten tietojen jakamista verkossa. Kampanjalla pyritään suojelemaan lapsia verkossa tapahtuvalta seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja hyväksikäytöltä tutkimusten osoittaessa tämän Hälyttävä määrä lapsia Thaimaassa on joutunut verkkoväkivallan uhreiksi.

UNICEF ECPATin ja INTERPOLin vuonna 2022 julkaiseman Disrupting Harm -raportin mukaan noin 400,000 12 17–1-vuotiasta lasta Thaimaassa – lähes joka kymmenes – joutui verkossa seksuaalisen hyväksikäytön ja hyväksikäytön uhriksi vuonna 10. Nämä tapaukset tapahtuivat enimmäkseen sosiaalisen median kanavissa. , ja se sisälsi usein seksuaalisia kuvia ja videoita lasten jakamisesta, kiristämisestä tai lasten pakottamisesta seksuaaliseen toimintaan.

”Tämän kampanjan tavoitteena on puuttua hälyttävään lasten seksuaalisen kiristyksen trendiin verkossa. Siksi kaikkien on oltava ratkaisevassa roolissa lasten suojelun varmistamisessa verkossa ja meidän on tehtävä se yhdessä, sanoi Varawut Silpa-Acha, sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeri. ”MSDHS edistää myös turvallista verkkokäyttäytymistä lasten keskuudessa. Myös lastensuojelupalveluita, mukaan lukien vastausta lasten hyväksikäyttöä ja laiminlyöntiä koskevaan ilmoitukseen, vahvistetaan, jotta lapset saavat tarvitsemansa laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut. 

#CautionFirst-kampanja käynnistyy minuutin video joka osoittaa, kuinka jännittävää voi olla uusien ystävyyssuhteiden solmiminen verkossa – samalla paljastaen mahdolliset riskit.

"Kampanjamme korostaman kaltaisia ​​rikoksia tapahtuu pojille ja tytöille joka päivä Thaimaassa, mutta niistä raportoidaan harvoin, koska useimmat lapset pelkäävät kertoakseen kenellekään." sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. "Meidän on tehtävä yhteistyötä tällaisten traumaattisten kokemusten estämiseksi, ja tämä vaatii vakavaa ponnistelua kaikilta aloilta lastensuojelusta lainvalvonta- ja teknologiayrityksiin. Voimme aloittaa varmistamalla, että lapset ja vanhemmat ovat tietoisia riskeistä, ovat varovaisia ​​jakaessaan tietoja tai olemaan tekemisissä kenenkään kanssa verkossa ja heillä on taitoja paeta tai reagoida, kun he joutuvat rikollisen toiminnan uhreiksi."

Verkkoriskeistä tietoisuutta lisäävän videon lisäksi kampanja tarjoaa lapsille ja vanhemmille myös vinkkejä ja työkaluja turvassa internetissä. Sen tavoitteena on myös normalisoida keskustelua aiheesta ja rohkaista lapsia hakemaan asianmukaista apua, kun he ovat vaarassa tai joutuvat verkossa tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön ja hyväksikäytön uhreiksi. 

Disrupting Harm -raportin mukaan monet pahoinpitelyn kohteeksi joutuneet lapsista eivät tienneet, mistä hakea apua tai kenelle kertoa, vain 1-3 prosenttia ilmoitti tapauksista poliisille. Monet lapset syyttivät itseään ja tunsivat olevansa vastuussa tapahtumista. Raportissa todettiin myös, että pahoinpitelyn tekijät ovat useimmiten lapsen jo tuntemia henkilöitä. 

Assoc. Prof. Joompol Rodcomdee, TSIC:n puheenjohtaja "Edistämällä digitaalista lukutaitoa ja digitaalista älykkyyttä voimme antaa nuorille mahdollisuuden tehdä tietoisia päätöksiä ja ymmärtää verkkotoimiensa vaikutukset. Tämän kampanjan kautta toivomme myös puolustavamme vahvempia oikeudellisia ja poliittisia vastauksia tämän kasvavan ongelman ratkaisemiseksi." 

Nualphan Lamsam, UNICEF Thaimaan kansallinen Lähettilääksi tukee kampanjaa koko sydämestään. Hän kehotti kaikkia sektoreita – mukaan lukien hallitus, kansalaisyhteiskunta ja yksityinen sektori – tekemään enemmän yhteistyötä lasten suojelemiseksi verkossa. 

"Vahinko verkossa voi tapahtua kenelle tahansa lapselle, missä tahansa ja milloin tahansa", sanoi Nualphan, joka tunnetaan myös nimellä Madam Pang. ”Meidän on muistettava, että lapset ovat tekemisissä tekijöiden kanssa, jotka ovat erittäin kokeneita hoitoon ja huijaamiseen. Lasten suojeleminen verkossa tapahtuvilta vaaroilta edellyttää kaikkien, myös lasten itsensä, verkkotietojen ja -taitojen parantamista. On tärkeää, että kaikki kokoontuvat ja asettavat lastensuojelun kiireellisesti ja yhteiseksi prioriteetiksi. 

Viime marraskuussa Thaimaa perusti Safe Internet Coalitionin ensimmäisenä yhteistyöelimenä, joka edistää turvallisen internetin käytäntöjä ja käsitellä online-riskejä ja -haittoja. Sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeriön johtamaan koalitioon kuuluvat lainvalvontaviranomaiset, yksityinen sektori, kansalaisyhteiskunta, lapset ja nuoret sekä kansainväliset järjestöt, mukaan lukien UNICEF. Edistääkseen turvallisempaa internet-ympäristöä Thaimaan kuninkaallinen hallitus viettää helmikuun toisen viikon tiistaina kansallisena Internet-turvallisuuspäivänä, joka on samaan aikaan kansainvälisen turvallisemman Internet-päivän kanssa.

Lisätietoja #CautionFirst-kampanjasta: www.unicef.org/thailand/onlinesafety 

Thai versio: www.unicef.org/thailand/th/onlinesafety 

Katso minuutin video https://vt.tiktok.com/ZSNUrmUfR/

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Rudina Vojvoda, UNICEF Thaimaa, 065 472 1060  [sähköposti suojattu]

Nattha Keenapan, UNICEF Thaimaa, 086 616 7555, [sähköposti suojattu] 

 

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.