Ulkoministeriön lausunto Israelin ja Gazan konfliktin seurauksena epäinhimillisesti tapettujen, loukkaantuneiden ja siepattujen Thaimaan kansalaisten ahdingosta.

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Äskettäisessä Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen kokouksessa näytettiin videoleike uhrista, jonka väitettiin olevan thaimaalainen ja joka tapettiin epäinhimillisesti. Tällainen kauhistuttava raakuus on herättänyt suuttumusta paitsi thaimaalaisten keskuudessa myös epäilemättä ihmisten keskuudessa kaikkialla maailmassa.

Ministeriö ei hyväksy tällaisten materiaalien näyttämistä, sillä se ei tarjoa asianmukaista kunnioitusta ja asianmukaista huomioimista vainajaa ja hänen perhettään kohtaan.

Ministeriö tuomitsee viattomien siviilien tappamisen kansallisuudesta riippumatta minkä tahansa ryhmän ja mistä tahansa syystä.

Ministeriö ilmaisee syvän surunsa siitä, että konflikti on johtanut siihen, että 32 Thaimaan kansalaista on menettänyt henkensä, 19 loukkaantunut ja 19 siepattu (28. lokakuuta 2023), ja toistaa vaatimuksensa kaikkien panttivankien ja kaikkien pidätettyjen kansalaisten välittömästä vapauttamisesta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.