Thaimaan laivasto siirtyy sukellusveneistä kiinalaisiin fregatteihin: kustannusvaikutukset keskipisteessä

KUVA: Thaimaan sukellusveneitä

Kansallinen-

20. lokakuuta 2023 Sutin Klungsang, Thaimaan puolustusministeri, paljasti julkisesti yksityiskohtia vieraillessaan Thaimaan kuninkaallisessa laivastossa merioperaatioiden ja hallituksen politiikan eri näkökohdista.

Sukellusvenekysymys, erityisesti moottoreiden hankinta Kiinasta, oli painopiste. Sekä puolustusministeriö että Thaimaan hallitus olivat työskennelleet ratkaistakseen tällaisen ongelman edellisten hallitusten yritysten jälkeen.

Äskettäisessä kehityksessä Thaimaan laivasto hyväksyi ehdotuksen korvata suunniteltu sukellusvene kiinalaisilla fregateilla. Laivasto oli aiemmin pyytänyt Thaimaan hallitusta hankkimaan sukellusvenemoottoreita Kiinasta, mutta neuvottelut Kiinan hallituksen kanssa osoittautuivat epäonnistuneiksi. Tästä syystä laivasto oli tehnyt ehdotuksen fregattien hankkimisesta alun perin suunniteltujen sukellusveneiden sijasta.

Hallitus uskoi, että fregateilla oli kyky vastata tehokkaasti puolustustarpeisiinsa, vaikka ne olivat huonompia kuin sukellusveneet. Aikana diplomaattinen keskustelu Kiinan kanssa, Kiinan puolella oli myös vaikeuksia moottorin hankinnassa, ja molemmat osapuolet ilmaisivat keskinäisen ymmärryksen toistensa haasteista.

”Siirtymä sukellusveneistä fregatteihin vaatii yksityiskohtaista keskustelua eri näkökohdista, kuten rahoitusjärjestelyistä, teknologian siirron ehdoista ja oikeudellisista näkökohdista. On tärkeää huomata, että tämä ei ole Kiinan kanssa tehdyn sopimuksen purkaminen, vaan pikemminkin ehtojen sopeuttaminen Thaimaan ja Kiinan välisen sopimuksen nykyisten puitteiden puitteissa”, Sutin sanoi.

Thaimaa oli jo maksanut sukellusveneistä Kiinalle, ja ehdotettiin, että fregattien kustannukset, joiden arvioitiin olevan noin 7 miljardia bahtia, pitäisi laskea maksamatta olevaan maksuun, ja vaadittiin vielä 6 miljardia bahtia. Kiinasta tulevien uusien fregattien kokonaishintaa ei ollut vielä vahvistettu, mutta alustavat arviot olivat noin 17 miljardia bahtia. Lisäkeskusteluja tarvitaan sopimuksen yksityiskohtien viimeistelemiseksi.

21. lokakuuta 2023 Wiroj Lakkhanaadisorn, edustajainhuoneen oppositio, sotilaskomitean puheenjohtaja ja neuvoston puheenjohtaja twiittasi "X" koskien "ThaiArmedForce.com".

Wiroj pyysi myös Thaimaan kuninkaallista laivastoa toimittamaan yksityiskohtaisen selvityksen tilanteesta ja tosiasioista tulevalla viikolla erityisesti kustannusvaikutusten osalta sukellusvenehankinnan peruuntumisesta huolimatta. Hallituksen odotettiin maksavan kiinalaisten fregattien hankinnasta vielä 10 miljardia bahtia, yhteensä noin 17 miljardia bahtia.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.