Kiinan ja Thaimaan johtajat tiivistävät suhteita Pekingin kokouksessa

Kansallinen-

19. lokakuuta 2023 Thaimaan pääministeri Settha Thavisin ja Kiinan kansantasavallan presidentti Xi Jinping pitivät diplomaattisen kokouksen Pekingissä, Kiinassa.

Molemmat johtajat korostivat Thaimaan ja Kiinan pitkäaikaista ystävyyttä ja yhteistyötä lähisukulaisena ja kutsuivat itseään "veljeskunnaksi".

Settha ja Kiinan johtaja Xi korostivat Thaimaan ja Kiinan välisten suhteiden strategista ja tiivistä luonnetta, jotka edistävät jatkuvaa korkean tason vaihtoa ja vaalivat vahvaa perustaa heidän diplomaattisille siteilleen. Settha tarjosi presidentti Xille kutsun virallisten diplomaattisuhteiden 50-vuotispäivän kunniaksi vuonna 2025, joka järjestetään Thaimaassa vahvistaakseen entisestään maiden välisiä suhteita.

Kokouksessa molemmat osapuolet keskustelivat erilaisista keskeisistä asioista. Settha korosti matkailun merkitystä politiikkana, joka voi tarjota nopeaa hyötyä ja väliaikaiset viisumivapaudet Kiinan kansalaisille.
Settha ilmaisi myös surunvalittelunsa kiinalaisille turisteille, jotka menettivät henkensä ja loukkaantuivat Siam Paragonin ammuskelutapauksessa, jossa korostetaan Thaimaan hallituksen täyttä tukea uhreille ja rikoksentekijän syytteeseenpanoa.

Lisäksi Settha korosti kansainvälisten matkailijoiden turvallisuuden varmistamisen tärkeyttä ja ehdotti keskusteluja molemminpuolisista viisumivapauksista.
Turvallisuusyhteistyön osalta Kiina vahvisti kumppanuutensa Thaimaan kanssa molempiin maihin vaikuttavien kansainvälisten rikosten, mukaan lukien tietoverkkorikollisuuden, puhelinpetosten, ihmiskaupan ja huumekaupan, kitkemiseksi.den.


Tapaamisen jälkeen presidentti Xin kanssa Settha eteni Riadiin, Saudi-Arabiaan, ASEANin ja arabimaiden väliseen avajaishuippukokoukseen osallistuakseen edelleen diplomaattisiin keskusteluihin 20.-21.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/