Thaimaan pääministeri kehottaa evakuoimaan kaikki thaimaalaiset työntekijät Israelissa

Thaimaa -

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on kehottanut evakuoimaan kaikki Israelissa olevat thaimaalaiset työntekijät, jotka haluavat palata kotiin tämän kuun loppuun, lokakuuhun 2023 mennessä, lisäämällä lentoja.

Pääministeri Srettha osallistui aiemmin tällä viikolla ulkoministeriön Rapid Response Center: RRC:ssä kokoukseen Israelin kriisistä.

Pääministeri Srettha sanoi: "Thailaisten kuolonuhrien määrä Israelissa on noussut ainakin 28 ihmiseen, joista 16 on loukkaantunut ja 17 on panttivankina. Meidän on evakuoitava päivittäin 200–400 thaimaalaista, jotka ovat tällä hetkellä jumissa. Evakuointitilanne ei ole tällä hetkellä hyvä, ja meidän on oltava mahdollisimman nopeita.

”Tämän kuun aikana eri lentoyhtiöiltä tulee 32 taistelua 5,700 7,000 thaimaalaiselle. Se ei kuitenkaan vieläkään riitä, koska yli XNUMX XNUMX thaimaalaista haluaa palata kotiin. Määrä on kasvanut päivittäin, kun thaimaalaiset ovat paikalla, jotka haluavat lähteä."

"Noin 400 olennaisesti koditonta tai kotiseudultaan siirtymään joutunutta thaimaalaista voi majoittua Thaimaan Israelin-suurlähetystön turvakotiin, mikä on hyvä määrä. Evakuointilennot eivät kuitenkaan riitä. Tällä hetkellä evakuointiin on kaksi tapaa: suorat lennot Israelista Thaimaahan ja toiseksi muut lennot, jotka pysähtyvät Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Jordaniassa ja Kyproksella ennen siirtymistä muille lennoille Thaimaahan. Srettha päätti.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.