Thaimaan hallitus aikoo evakuoida 600 thaimaalaista päivittäin Israelista

PEKING (NNT) – Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin antoi haastattelun Pekingissä, Kiinassa, sanoen olevansa surullinen uutisesta toisen Thaimaan kansalaisen kuolemasta Israelissa, sillä kuolleiden määrä on nyt 30.

Tämän valossa hallitus tekee yhteistyötä kaikkien asianomaisten osapuolten kanssa nopeuttaakseen thaimaalaisten työntekijöiden evakuointia sodan aiheuttamalta alueelta.

Pääministeri Srettha sanoi: "Tällä hetkellä voimme lentää keskimäärin 400 thaimaalaista päivässä ja odotamme määrän kasvavan 600 ihmiseen päivittäin. Olemme varmoja, että voimme auttaa kaikkia thaimaalaisia, jotka ovat pyytäneet palautusta tämän kuun loppuun mennessä."

Thaimaan pääministeri kehotti myös päättämättömiä thaimaalaisia ​​tekemään päätöksen nyt turvallisuutensa vuoksi, koska tilanne todennäköisesti venyy.

"Haluan, että thaimaalaiset Israelissa tekevät päätöksen nyt ja tulevat kotiin. Hallitus on valmis ja tekee parhaansa kuljettaakseen ihmiset pois mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti. Ulkoministeriö koordinoi suurlähetystön kanssa lentojen järjestämistä thaimaalaisten viemiseksi turvalliselle alueelle ennen heidän lentämistään takaisin maahan, pääministeri Srettha sanoi.

Pääministeri Srettha tapasi Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) pääsihteerin Ant?nio Guterresin ja monien maiden johtajia. Kaikki ilmaisivat huolensa väkivallan kärjistymisestä Israelissa ja toivoivat konfliktin päättyvän ennemmin tai myöhemmin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.