Thaimaa allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan Kiinan median kanssa tietoverkkorikollisuuden estämiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministerin virkamiehen Puangpet Chunlaiadin ministeri valmistautuu allekirjoittamaan yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) suurten kiinalaisten mediaryhmien kanssa tehdäkseen yhteistyötä valeuutisten, kyberrikollisuuden ja puhelinpalveluhuijausten estämiseksi.

Ministeri Puangpet vierailee 18.-20. lokakuuta Kiinan kansantasavallassa allekirjoittaakseen yhteisymmärryspöytäkirjan joukkoviestintä- ja tiedotusyhteistyöstä valtioneuvoston PRD:n ja China Media Groupin (CMG) välillä. Tämä oli sama tilaisuus, kun pääministeri ja valtiovarainministeri Srettha Thavisin tekivät virallisen vierailun Kiinan kansantasavallassa Kiinan kutsusta.

Puangpet mainitsi, että Thaimaa ja Kiina ovat aiemmin nauttineet suhteista ja yhteistyöstä monin tavoin. 11. lokakuuta 2023 hän tapasi HE Han Zhiqiangin, Kiinan kansantasavallan suurlähettilään Thaimaassa keskustellakseen Thaimaan ja Kiinan hallituksille molemminpuolisesti tärkeistä asioista, mukaan lukien valeuutisten käsitteleminen, verkkorikollisuuden torjunta ja rikosten torjuminen. jatkuva ongelma puhelinkeskuksen huijauksista.

Olemme samaa mieltä siitä, että thaimaalaisen ja kiinalaisen median tulee tehdä yhteistyötä ja jakaa uutisia estääkseen edellä mainituista ongelmista aiheutuvat vahingot. Tällä virallisella Kiinan kansantasavallassa vierailemalla hän käy keskusteluja CMG:n johtajan ja päätoimittajan Shen Haisongin kanssa luodakseen suuntaviivat maiden väliselle yhteistyölle.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.