Kuva Thaimaan entisestä pääministeristä Thaksinista herättää keskustelua sosiaalisessa mediassa

Kansallinen -

Viimeisin kuva Thaimaan entisestä pääministeristä Thaksin Shinawatrasta poliisisairaalassa herätti kiihkeitä riitoja sosiaalisessa mediassa hänen väitetyistä erityisoikeuksista.

Kuva, joka jaettiin laajasti Thaimaan sosiaalisessa mediassa perjantaina 13. lokakuuta, osoitti vanki Thaksinin kaltaista henkilöä kannettavana kaljalla. Hänellä oli yllään sairaalapuku ja naamio, ja hänen mukanaan oli runsaasti lääkintähenkilöstöä. Thaimaan median mukaan hänen kaksi tytärtään nähtiin myös hänen vierellään, vaikka tätä ei ole vielä vahvistettu.

Kuvasta tuli heti paljon keskustelua thaimaalaisten sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa, ja jotkut syyttivät kuvan tahallisesta vuotamisesta perustellakseen Thaksinin pitkäaikaista oleskelua poliisisairaalassa vankilan sijaan.

Thaksin, 74, palasi Thaimaahan 22. elokuuta vietettyään 15 vuotta itsemääräämässä maanpaossa. Samana päivänä korkein oikeus määräsi hänelle kahdeksan vuoden vankeustuomion kolmesta erillisestä tapauksesta.

Kuitenkin, väitettyjen terveysongelmien vuoksi hänet siirrettiin Bangkokin tutkintavankilasta poliisin yleissairaalaan samana iltana, ja on pysynyt siellä siitä asti. Thaksinin tuomio alennettiin myös vuodeksi sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt kuninkaallista anteeksiantoa.

Korjausosaston pääjohtaja Sahakan Phetnarin vahvisti lauantaina, että valokuvassa oleva henkilö oli todellakin Thaksin. Häntä ollaan siirtämässä sairaalahuoneestaan ​​TT-skannausta ja magneettikuvausta varten, Sahakan sanoi.

Noin tunnin kestäneen tutkimuksen määräsivät Thaksinin lääkärit, Sahakan lisäsi. Huolimatta siitä, että pääjohtaja vahvisti, että ex-pääministeri oli turvassa ja ettei hän saanut mitään etuoikeuksia, pääjohtaja kieltäytyi antamasta tietoja Thaksinin nykyisestä tilasta vedoten potilaan luottamuksellisuuteen.

Hän jatkoi, että sairaala salli Thaksinin perheen vierailun, jotta he olivat tietoisia hänen nykyisestä hoidostaan.

Sahakan sanoi kuitenkin, ettei hänellä ollut aavistustakaan, pidennetäänkö Thaksinin oleskelua tulevaisuudessa, koska Thaksinin lääkärit eivät olleet vielä ilmoittaneet osastolle.

Hänen sairaalassaolonsa on määrä päättyä 22. lokakuuta, ja mahdollinen jatkaminen edellyttäisi oikeusministerin ilmoitusta.

Jotkut aktivistit ovat jatkuvasti puolustellut Thaksinin terveydentilan avoimen julkistamisen ja puolueettoman kolmannen osapuolen lääkärin suorittaman tutkimuksen mutta vankilan viranomaiset ovat jatkuvasti kiistäneet tämän yksityisyyteen vedoten.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/