Thaimaan ulkoministeriö tiedottaa Israelin tilanteesta

Yhteenveto Israelin tilannetta koskevasta lehdistötiedotuksesta

perjantaina 13 klo 2023.

lehdistötilaisuudessa, MFA:ssa ja MFA Facebook Liven kautta

1. Yleiskatsaus

1.1 Rouva Kanchana Patarachoke, tiedotusosaston pääjohtaja ja UM:n tiedottaja, piti lehdistötilaisuuden kertoakseen Rapid Response Centerin (RRC) kokouksesta, jota johti varaulkoministeri Jakkapong Sangmanee, tänään iltapäivällä keskustellaksemme Lähi-idän tilanteesta ja Thaimaan virastojen integroiduista ponnisteluista Thaimaan kansalaisten evakuointisuunnitelmien nopeuttamiseksi. Ms. Pannabha Chandraramya, Thaimaan suurlähettiläs (Amb) Israelissa, liittyi RRC-kokoukseen puhelinkonferenssin välityksellä tarjotakseen päivityksiä ja edistystä Thaimaan kansalaisten avustamisessa.

1.2 Tämä on seurausta pääministeri Srettha Thavisinin johtamasta RRC:n kokouksesta eilen illalla MFA:ssa, jossa hän korosti, että Thaimaan kansalaisten turvallinen evakuointi Israelista on kansallinen prioriteetti, ja on ilmoittanut asiasta Israelin Thaimaan suurlähettiläälle tänä aamuna.

2. Thaimaan kansalaisia ​​koskevat tilastot

2.1 Kuolleiden määrä: 21 (ennallaan 12.)

2.2 Loukkaantumisten määrä: 14 (ennallaan 12.)

2.3 Sieppausten määrä: 16 (ennallaan 12.)

2.4 Thaimaan kansalaisten määrä, jotka ovat ilmoittautuneet vapaaehtoiseen kotiuttamiseen: 6,778 85 Thaimaan kansalaista, kun taas XNUMX Thaimaan kansalaista on ilmoittanut aikovansa jäädä Israeliin (nousu eilisestä).

3. Evakuointisuunnitelmat

3.1 RRC:n kokous tänä iltapäivänä vahvisti 19 Thaimaan kansalaisen toisen kotiuttamisen Israelin lippuyhtiön El Alin lennon LY085 kautta, joka lähti Tel Avivista tänään klo 04.30. paikallista aikaa, ja sen on määrä saapua tänään klo 16.57. Suvarnabhumin lentokentällä.

3.2 Huomenna (14. lokakuuta) Thaimaan Tel Avivin suurlähetystö (RTE) koordinoi kolmannen 100 Thaimaan kansalaisen kotiuttamisen Fly Dubain kautta, joka kulkee Dubain kautta kuljettaakseen matkustajia lennolle FZ 1837, joka saapuu Thaimaahan sunnuntaina ( 15. lokakuuta) klo 07.25. U-Tapaon lentokentällä ja kuljetetaan Bangkokiin.

3.3 RRC valmistautuu jatkopalauttamiseen tilauslennoilla Israelin lippuyhtiön El Al:n, Thai Airwaysin ja kaupallisten lentoyhtiöiden kanssa ja on asettanut tavoitteeksi palauttaa vähintään 400 Thaimaan kansalaista päivässä kaikkia mahdollisia kanavia pitkin.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.