Thaimaan pääministeri kertoo thaimaalaisten evakuointiesteistä ja uhreista Israelissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Lähi-idässä jatkuvat levottomuudet ovat kärjistyneet, mikä on johtanut Thaimaan kansalaisten kuolleiden lisääntymiseen, nyt yhteensä 21.

Tilanteen heikkeneessä Thaimaan hallitus tehostaa ponnisteluja kansalaisten evakuoimiseksi vaara-alueilta pääministeri Srettha Thavisinin mukaan. Israelissa rajoitettu tieliikenne jättää sotilasajoneuvot ainoaksi kuljetusvaihtoehdoksi.

Ennen lähtöään Malesiasta Singaporeen pääministeri Srettha paljasti, että uusia reittejä tutkitaan tehokkaamman evakuointiprosessin aikaansaamiseksi. Merireittejä pidetään tällä hetkellä liian vaarallisina. Vaihtoehtoisia tiereittejä eri rajojen läpi arvioidaan, ja viranomaiset pyrkivät nopeuttamaan prosessia ja varmistamaan samalla maksimaalisen turvallisuuden.

Ensimmäisen 15 evakuoidun Thaimaan kansalaisen ryhmän odotetaan saapuvan Thaimaahan tänään noin klo 11 paikallista aikaa. Kansalaisten evakuoinnin logistiikkahaasteisiin vastaamiseksi on solmittu kumppanuuksia lentoyhtiöiden, kuten AirAsia ja Nok Air, kanssa, jotka molemmat tarjoavat vähintään kaksi konetta. Thai Airwaysin lisäkoneiden saatavuutta harkitaan edelleen.

Hallitus omistaa tällä hetkellä viisi lentokonetta ja neuvottelee liikenneministeriön kanssa mahdollisesta lisää turvaamisesta. Pääministerin mukaan nyt keskitytään nopeisiin ja turvallisiin evakuointeihin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.