Israelin ja Hamasin sota ei vaikuta Thaimaan energiavaroihin

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Israelin ja Hamasin välinen sota ei vaikuta Thaimaan energiavaroihin, maan pääöljyyhtiö PTT:n mukaan. Yhtiö sanoi, että nykyinen energian hinnan nousu on lyhytaikainen vaikutus, ja kokonaishinta todennäköisesti nousee hieman sotaa edeltäneestä.

Yhtiö odottaa maailmanlaajuisten markkinoiden energian kokonaishinnan asettuvan kurssiin, joka on 2 dollaria barrelilta korkeampi kuin hinta, joka oli ennen sotaa, mutta pitää viimeaikaista hintojen nousua lyhytaikaisena psykologisena vaikutuksena.

PTT:n toimitusjohtaja Auttapol Rerkpiboon paljasti, että nykyinen tilanne ei ole huolestuttava, mikäli pitkitystä tai heijastusvaikutusta ei tapahdu.

PTT on varmistanut riittävän öljy- ja kaasuvarantojen tason, samalla kun yhtiö pystyy hankkimaan polttoainetta muilta toimittajilta eri puolilta maailmaa korvatakseen polttoaineen vaikutuspiirissä olevista lähteistä.

Hallituksen toimenpiteestä sähkön hinnan alentamiseksi Auttapol sanoi, että PTT on valmis yhteistyöhön hallituksen kanssa lykkäämällä Thaimaan sähköntuotantoviranomaiselta sähköntuotantoon käytettävistä polttoaineista veloitettavaa laskutusjaksoa.

PTT:n toimitusjohtaja mainitsi myös, että sen tytäryhtiö PTT Oil And Retail Business on valmis yhteistyöhön energiaministeriön kanssa markkinointitariffeissa. Hallitus pyrkii nyt rajoittamaan tämän markkinointitariffin, joka yleensä sisältyy öljyn vähittäismyyntihintoihin, enintään 2 bahtiin litralta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.