Eläinten hyvinvoinnin käännekohta, kun Vietnamin harjoittajat tuomitsivat koiran- ja kissanlihan käytön perinteisessä lääketieteessä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Vietnamin perinteisen lääketieteen yhteisön johtajat ovat tuominneet koiran- ja kissanlihan käytön lääkinnällisiin tarkoituksiin, mikä on käännekohta eläinten hyvinvoinnissa maassa.

Vietnamin Oriental Traditional Medicine Associationin (VOTMA), eläinsuojelujärjestön Soi Dog Foundation Internationalin ja sosiaalisen käyttäytymisen muutosjärjestön Intelligentmedian Hanoissa 28. syyskuuta järjestämässä työpajassa harjoittajat olivat yksimielisiä siitä, että koiria ja kissoja ei saa käyttää lääketieteen tarkoituksiin ja että niiden suojelemiseksi on luotava oikeudellinen kehys.

Perinteisen lääketieteen harjoittajat ovat väittäneet koiran ja kissan lihan, luiden ja muiden ruumiinosien parantavan kaikkea astmasta tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sukupolvien ajan. Nämä väitteet ovat kuitenkin osoittautuneet perusteettomiksi ja perustuvat epätieteellisiin oletuksiin ja taikauskoisiin.

"Koiran ja kissan liha ei ole parannuskeino luu- ja nivelsairauksiin, eikä ole tieteellistä näyttöä koiranlihan toimivuudesta parantaa urosten seksuaalista suorituskykyä tai kissan luuydintä parantaa luu- ja lihasjärjestelmää", sanoi hallituksen puheenjohtaja. Vietnamin intensiivisen perinteisen lääketieteen klubi Ngo Van Duong.

”En koskaan määrää tai suosittele potilailleni syömään koiran- ja kissanlihaa terveyslisänä. Nykymaailmassa on laaja valikoima turvallisia, luontoon perustuvia ja tehokkaita perinteisten lääketieteiden ainesosia ja runsaita ruokavaihtoehtoja kaikkien saatavilla”, hän lisäsi.

Koirien ja kissojen sääntelemätön kauppa ei suinkaan edistä ihmisten terveyttä, vaan sen on osoitettu altistavan kuluttajille loistauteja, kuten trikinelloosia, bakteeri-infektioita, kuten koleraa ja tappavan rabiesviruksen.

"Jotta Vietnam saavuttaa tavoitteensa poistaa raivotauti vuoteen 2030 mennessä, meidän on ehdottomasti lopetettava koiran- ja kissanlihan kauppa ja kulutus", sanoi Soi Dog Foundationin kansainvälisen edunvalvontajohtaja Rahul Sehgal työpajan aikana.

”Kaikilla yhteiskunnan sektoreilla tulisi olla nollatoleranssi tähän julmuuteen; Tällainen voimakas sosiaalinen torjuminen ei ainoastaan ​​rohkaise hallitusta toteuttamaan vahvempia toimia, vaan se vaikuttaa myös kauppiaiden ja kuluttajien käyttäytymiseen.

Työpaja päättyi VOTMA:n lupaukseen olla käyttämättä koiran- ja kissanlihaa käytännöissään ja kouluttaa ikätovereitaan ja potilaitaan siitä, ettei sen väitetyistä lääkinnällisistä ominaisuuksista ole tieteellistä näyttöä. Osallistujat vaativat myös tiukkojen lakien käyttöönottoa koiran- ja kissanlihakaupan lopettamiseksi, joka tällä hetkellä on olemassa Vietnamin laillisella harmaalla alueella.

Soi Dog Foundation on pitkään taistellut kaupan lopettamiseksi, joka vaatii arviolta viiden miljoonan koiran ja miljoonan kissan hengen Vietnamissa vuosittain. Heinäkuussa säätiö osallistui pyöreän pöydän keskusteluun kansalliskokouksen – Vietnamin tehokkaimman lainsäädäntöelimen – kanssa keskustellakseen etenemissuunnitelmasta kaupan lopettamiseksi pääkaupungista Hanoista alkaen. Se oli ensimmäinen kerta Vietnamin historiassa, kun koirien ja kissojen kauppaa ja kulutusta käsiteltiin tällä hallinnon tasolla.

"Kumppanuus kansalliskokouksen kanssa oli kriittinen virstanpylväs asian profiilin nostamisessa hallituksen kärkeen, jotta koiran- ja kissanlihakaupan valvontaa koskevia lakeja ja määräyksiä voidaan edelleen parantaa ja valvoa", Rahul sanoi.

"Olemme sitoutuneet tukemaan... monipuolista lähestymistapaa, joka sisältää koulutuksen, lainsäädännön, vaihtoehtojen edistämisen, kulttuurin muutoksen ja yhteistyön, joka johtaa nollatoleranssiin koiran- ja kissanlihan kulutukseen."

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.
Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.