Thaimaalaiset työntekijät Israelissa: Työväen min

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Työministeriö on pitänyt kokouksen seuratakseen tilannetta ja tarjotakseen apua thaimaalaisille työntekijöille Israelissa.

Työministeri Piroj Chotikasatien paljasti, että Hamasin ja heidän työnantajiensa iskuissa valitettavasti menehtyneiden työntekijöiden henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa.

Loukkaantuneista tai kuolleista työntekijöistä, jotka ovat rekisteröityneet ja matkustaneet laillisesti Thaimaan ja Israelin hallitusten välisen yhteisymmärryspöytäkirjan perusteella, maksetaan korvauksia Israelilta.

Thaimaassa konfliktin takia palaavat työntekijät saavat korvauksia ulkomaisen työllistämisrahaston kautta. Suunnitelmissa on myös työministeriön ehdottaa korvausten korottamista. Tällä pyritään tarjoamaan merkittävämpää apua kärsiville työntekijöille. Lisäksi jokaiseen maakuntaan valtakunnallisesti on perustettu avustuskeskuksia koordinoimaan kärsineiden työntekijöiden perheitä ja sukulaisia. He voivat myös ottaa yhteyttä paikalliseen työvoimatoimistoon tai soittaa hotline-numeroon 1694, joka on käytettävissä 24/7.

Lokakuun 12. päivänä 15 thaimaalaisen ensimmäisen aallon odotetaan palaavan Thaimaahan. Sunnuntaille 15. lokakuuta suunnitellaan lisää kotiuttamislentoja, jotka tuovat takaisin noin 140 Thaimaan kansalaista, mitä seuraa toinen lento 18. lokakuuta noin 80 lisää kotiuttamiseen. Ylimääräiset evakuointilennot ovat valmiustilassa odotettaessa maan tilanteen lisäarviointia.

Jotkut thaimaalaiset työntekijät eivät ole vielä ilmaisseet haluavansa palata, koska he ovat huolissaan mahdollisesta kyvyttömyydestä palata Israeliin töihin korkeiden matkakustannusten vuoksi. Jotkut ovat jopa ottaneet velkaa rahoittaakseen alkuperäisen matkansa. Näissä tapauksissa työministeriö neuvottelee Israelin viranomaisten kanssa konfliktia paenneiden työntekijöiden matkakuluista luopumiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.