Thaimaan ulkoministeriö tiedottaa Israelin tilanteesta

Yhteenveto lehdistötilaisuudesta

keskiviikkona 11 klo 2023.

Lehdistötilaisuus, MFA ja MFA Facebook Liven kautta

1. Rouva Kanchana Patarachoke, tiedotusosaston pääjohtaja ja UM:n tiedottaja pitivät lehdistötilaisuuden Lähi-idän tilanteesta ja vaikutuksista Thaimaan kansalaisiin Israelissa, kun Thaimaan Tel Avivin kuninkaallisen suurlähetystön (RTE) päivityksiä ).

2. Kokonaistilanne

2.1 RTE on raportoinut uusista hyökkäyksistä ja ilmapommituksista eilisen iltapäivän (10. lokakuuta) jälkeen, ja kuolonuhrien ja loukkaantuneiden määrä on kasvanut molemmin puolin nykyisessä sotatilassa.

3. Thaimaan kansalaisia ​​koskevat tilastot

3.1 Kuolonuhrien määrä: 20 (luku sisältää 2 ylimääräistä työnantajien ja paikan päällä olevien Thaimaan kansalaisten epävirallisten raporttien mukaan, odotettaessa Israelin viranomaisten virallista tarkastusta, mikä vie aikaa).

3.2 Loukkaantumisten lukumäärä: 13 (kuva sisältää 4 lisäksi)

3.3 Panttivangiksi otettujen Thaimaan kansalaisten määrä: 14 (luku sisältää 3 lisäksi Israelissa olevien Thaimaan kansalaisten epävirallisten tietojen perusteella)

3.4 Thaimaan kansalaisten, jotka ovat ilmoittautuneet vapaaehtoiseen kotiuttamiseen: eilen (10. lokakuuta) klo 21.00 mennessä 5,019 61 Thaimaan kansalaista on ilmoittautunut vapaaehtoiseen kotiuttamiseen ja 30,000 on ilmoittanut aikovansa jäädä Israeliin. Israelissa on noin XNUMX XNUMX Thaimaan kansalaista.

4. Evakuointisuunnitelmat

4.1 Amb on edelleen yhteydessä Israelin ulkoministeriöön nopeuttaakseen Thaimaan kansalaisten evakuointia korkean riskin alueilta turvavyöhykkeille yhteistyössä asianomaisten Israelin viranomaisten kanssa. Sadat siviilit, mukaan lukien Thaimaan kansalaiset, on jo evakuoitu turvavyöhykkeille. He asuvat toistaiseksi tilapäissuojissa tai työskentelevät maanviljelmillä vaihtoehtoisena työpaikkana.

4.2 Ulkoministeriön tiedottaja vahvisti, että ensimmäinen 15 Thaimaan kansalaisen ryhmä palautetaan Thaimaahan El Alin kautta ja saapuu huomenna aamulla (12. lokakuuta) klo 10.35. Ei lehdistötilaisuutta MFA:ssa huomenna aamulla.

4.3 Royal Thai Air Force (RTAF) -lentokone, jonka on määrä palauttaa Thaimaan kansalaiset Israelista sunnuntaina (15. lokakuuta).

4.4 RTE jatkaa koordinoinnin nopeuttamista kaupallisten lentoyhtiöiden kanssa kotiuttaakseen lisää Thaimaan kansalaisia ​​Israelista ja vahvistaa, että 80 paikkaa on turvattu ensi keskiviikkona tapahtuvalle lähtölle. (18. lokakuuta).

5. Valtion virastojen apu

5.1 Eilen iltapäivällä Israelin paikallista aikaa Amb ja työavustaja Tel Avivissa vierailivat ryhmän thaimaalaisia, jotka oli evakuoitu riskialueilta, kohottaakseen henkeään ja tarjotakseen opastusta heidän työllistymisensä jatkamiseen, helpottaakseen heidän rekisteröintiään ja matkustusasiakirjojaan vapaaehtoista paluuta varten. , ja tarjoavat muita tarvitsemiaan palveluita. Amb vieraili myös vakavasti loukkaantuneen Thaimaan kansalaisen luona sairaalassa lähellä Tel Avivia. Hän sai päivityksiä hänen tilastaan ​​lääkintähenkilöstöltä, joka vakuutti tekevänsä parhaansa huolehtiakseen kaikista konfliktista haavoittuneita.

5.2 Joka iltapäivä MFA isännöi Rapid Response Centerin (RRC) päivittäistä kokousta. Rapid Response Center (RRC) on keskeinen mekanismi Thaimaan valtion virastojen välittömien toimien integroimiseksi ja koordinoimiseksi Israelissa olevien Thaimaan kansalaisten ja kotimaahansa palautettujen auttamiseksi. RRC:n kokousta tänään seuraa lehdistötilaisuus klo 15.00.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.