Alkuperäinen Thaimaan kasvissyöjäfestivaali alkaa Phuketissa tänä viikonloppuna

Vuotuinen Phuket Vegetarian Festival järjestetään yhdeksän päivän ajan tulevasta viikonlopusta alkaen. Tänä vuonna festivaali järjestetään 15.-23.

Kasvissyöjien festivaali on taolaisuuden uskomus ja sisältää rukouksen yhdeksän keisarijumalan puolesta. Se tunnetaan paikallisesti nimellä "Jai Chai", joka tarkoittaa kirjaimellisesti "syö vihanneksia". Monet ihmiset uskovat, että rukoileminen ja lihan syömättä jättäminen voi tuoda mielen, ruumiin ja hengen puhdistumista.

Festivaali järjestetään vuosittain 1st 9: äänth kasvavan kuun yö kiinalaisessa kalenterissa, joka yleensä osuu lokakuuhun. Phuket on Thaimaan suosituin paikka kokea kasvissyöjäfestivaali.

Alkuperäinen Phuket Vegetarian sai alkunsa Nai Thu Villagesta, joka on nyt Kathun osa-alueella, Kathun alueella. Kiinalaiset saapuivat Phuketiin Ayutthayan aikana satoja vuosia sitten käydäkseen tinakauppaa Portugalin, Hollannin ja Ranskan kanssa.

Kiinalaiset uskoivat tuolloin jumaliin, jotka suojelivat heitä ja heidän kyliään. Uskomus on levinnyt thaimaalaisille kylissä ja on jatkunut tähän asti. Phuketin kasvissyöjäfestivaalin perinne sai alkunsa vuonna 1825.

Osa kasvissyöjäfestivaalista sisältää upeita rituaaleja ja esityksiä henkeäsalpaavista itsensä silpomisen teoista, kuten hiilellä kävelystä, veitsenterävillä tikkailla kiipeämisestä ja lävistyksistä. Uskovat tekevät näitä tekoja osoittaakseen omistautumisensa esi-isilleen ja jumalilleen.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Vuotuisen Phuketin kasvissyöjäfestivaalin päivämäärät asetettiin, ja ne järjestetään yhdeksän päivän ajan 15. lokakuuta - 23. lokakuuta 2023, ja niihin sisältyy monia rituaaleja, jäähyväisrituaaleja ja katukulkueita.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.