Thaimaan ulkoministeriö antaa uuden päivityksen Israelin tilanteesta

Yhteenveto Israelin tilannetta käsittelevästä lehdistötilaisuudesta

tiistaina 10 klo 2023.

Lehdistötilaisuus, MFA ja MFA Facebook Liven kautta

1. Kanchana Patarachoke, tiedotusosaston pääjohtaja ja ulkoministeriön tiedottaja piti tiedotustilaisuuden Israelin tilanteesta ja vaikutuksista Thaimaan kansalaisiin. Häneen liittyi videopuhelun kautta Thaimaan Israelin-suurlähettiläs Pannabha Chandraramya (Amb), joka toimitti päivityksiä ja valmisteluja Thaimaan kuninkaallisen Tel Avivin suurlähetystön (RTE) tekemässä Thaimaan kansalaisten evakuoimiseksi.

2. Tilannekatsaus

2.1 Ennen päivitysten toimittamista Amb esitti surunvalittelunsa Thaimaan kansalaisten perheenjäsenille, jotka ovat kärsineet vaikutuksesta, ja vakuutti, että Team Thailand Israelissa tekee parhaansa suojellakseen ja auttaakseen Thaimaan kansalaisia ​​jatkuvasti koordinoimalla asiaa asianomaisten Israelin viranomaisten kanssa.

2.2 RTE:n päivitykset Israelin ja Gazan alueen meneillään olevasta tilanteesta sisältävät tapahtumia, jotka liittyvät erityisesti Israelin puolustusvoimien hallintaansa palauttamiseen ja siviilien evakuointiin 15:stä Gazan alueen 24 kaupungista. Israelin armeija ja asiaankuuluvat Israelin virastot ovat evakuoineet satoja siviilejä, myös Thaimaan kansalaisia, riskialueilta 4 kilometrin säteellä. Gazan kaistalta kohti turvallisia vyöhykkeitä.

2.3 Lisäksi Israelin poliisi tutkii kadonneiksi ilmoitettuja ihmisiä ja käyttää teknologiaa helpottaakseen kasvojen tunnistamista. Tätä koordinoidaan tiiviisti RTE:n kanssa.

3. Thaimaan kansalaisten vaikutus/status

3.1 Kuolemien määrä: 18 (työnantajien epävirallisten raporttien mukaan, odottaa Israelin viranomaisten virallista vahvistusta)

3.2 Loukkaantumisten lukumäärä: 9

3.3 Panttivangiksi otettujen Thaimaan kansalaisten määrä: 11

3.4 Thaimaan kansalaisten määrä, jotka ovat rekisteröityneet vapaaehtoiseen kotiuttamiseen: noin 3,226 5,000 (Gazan alueella on noin XNUMX XNUMX Thaimaan kansalaista)

4. Thaimaan kansalaisten evakuointi

4.1 RTE on järjestänyt 15 Thaimaan kansalaisen ensimmäisen kotiuttamisen tänä ke (11. lokakuuta) El Al:n kautta. Tämä sisältää loukkaantuneet matkustuskelpoiset Thaimaan kansalaiset ja turvavyöhykkeille siirretyt Thaimaan kansalaiset, joiden on määrä saapua Suvarnabhumin lentokentälle torstaina (12. lokakuuta). Seuraava 80 Thaimaan kansalaisen kotiuttaminen on suunniteltu ensi ke (18. lokakuu).

4.2 Ulkoministeriön tiedottaja kertoi, että useat maat, pääasiassa Euroopan maat, ovat myös alkaneet palauttaa kansalaisiaan.

5. Hallituksen toimet/seuraavat vaiheet

5.1 Viestintä ulkomaisten hallitusten kanssa

Thaimaan Israelin naapurimaiden suurlähettiläät ovat ottaneet yhteyttä isäntämaansa ulkoministeriöön keskustellakseen Thaimaan kansalaisten vaihtoehtoisista evakuointireiteistä ja muista Thaimaan kansalaisten mahdollisesti tarvitsemista avusta. Siepattujen suhteen Thaimaa käyttää kaikkia mahdollisia diplomaattisia ja muita kanavia välittääkseen huolemme ja avunpyyntömme tälle ryhmälle. Thaimaan hallitus seuraa hyvin tiiviisti.

5.2 Viestintä Israelin hallituksen kanssa

Eilen illalla (9. lokakuuta) Thaimaan varapääministeri ja ulkoministeri Parnpree Bahiddha-Nukara (DPM/FM) sai puhelun Israelin ulkoministeriltä Eli Cohenilta. Ministeri Cohen esitti surunvalittelunsa Thaimaan kansalaisille, joihin Israelin sotatila on vaikuttanut, ja vakuutti, että Israelin hallitus tekee parhaansa suojellakseen Thaimaan kansalaisia. Hän muistutti, että Thaimaan kansalaiset eivät ole vain Gazan alueella, vaan he ovat hajallaan kaikkialla Israelissa, mikä vaikeuttaa heidän kaikkien mobilisoimista turvavyöhykkeille.

DPM/FM korosti, että Thaimaan hallitus pitää äärimmäisen tärkeänä Thaimaan kansalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia Israelissa, ja pyysi Israelin puolta nopeuttamaan viattomien siviilien, mukaan lukien Thaimaan kansalaisten, pelastamista, jotka on otettu panttivangeiksi. Hän pyysi myös Israelin puolta tarkistamaan ja virallisesti vahvistamaan Thaimaan kansalaisten loukkaantuneiden ja kuolleiden lukumäärän mahdollisimman pian, sillä Thaimaa odottaa virallista vahvistusta Israelin viranomaisilta.

5.3 Viestintäkanavat

UM:n tiedottaja muistutti UM:n vihjelinjoista, LINE Openchatista ja Facebook-sivuista saadakseen apua Israelin tilanteeseen.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.