THEOS-2-satelliitti lähtee avaruuteen

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan toinen maanhavainnointisatelliitti, nimeltään THEOS-2, laukaistiin avaruuteen 9. lokakuuta 2023 VEGA-kantoraketilla Guayanan avaruuskeskuksen laukaisualustasta Ranskan Guyanassa, Etelä-Amerikassa, korkeakoulutusministerin mukaan. Tiedetutkimus ja innovaatio Supamas Isarabhakdi.

Aiemmin satelliitin oli tarkoitus laukaista 7. lokakuuta, mutta järjestelmän tiettyihin osiin vaikutti järjestelmäongelmia. Siksi satelliitin laukaisua lykättiin.

Arianespace ilmoitti THEOS-2-satelliitin laukaisun lykkäämisestä vain 14 sekuntia ennen suunniteltua lähtölaskentaa, koska valvontajärjestelmä havaitsi sähkövirran, joka ylitti VEGA:n turvallisuushallintayksikön määrittämän kynnyksen. Tämän seurauksena automatisoitu järjestelmä käynnisti kaikkien toimintojen välittömän lopettamisen.

THEOS-2 Satelliten laukaisu kohottaa maan avaruusteknologian ja innovaatioiden kehitystä sekä avaruusteollisuutta, joka on Thaimaan tulevaisuuden uusi toimiala.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.