Thaimaan ulkoministeriö antaa virallisen päivityksen Israelin tilanteesta

Yhteenveto lehdistötilaisuudesta

maanantaina 9 klo 2023.

Lehdistötilaisuus, MFA ja MFA Facebook Liven kautta

1. Varaulkoministeri Jakkapong Sangmanee piti lehdistötilaisuuden tarjotakseen päivityksiä nopean toiminnan keskuksen (RRC) kokouksesta, jota hän johti tänään iltapäivällä keskustellakseen Lähi-idän tilanteesta ja valmisteluista. Thaimaan kansalaisten evakuointi. Ms. Pannabha Chandraramya, Thaimaan suurlähettiläs (Amb) Israelissa, liittyi RRC-kokoukseen puhelinkonferenssin välityksellä kertoakseen tilanteesta ja Thaimaan kuninkaallisen Tel Avivin suurlähetystön (RTE) edistymisestä Thaimaan kansalaisten auttamiseksi.

2. Yleiskatsaus: epävakaa tilanne, jatkuva väkivalta ja taistelut, lisääntynyt loukkaantumisten ja kuolonuhrien määrä ja panttivangiksi otettu vähintään 100 eri kansallisuutta olevaa ihmistä, mukaan lukien Thaimaan kansalaiset.

3. Thaimaan kansalaisten asema Israelissa: 9 loukkaantunutta, 11 panttivangiksi otettua ja 12 kuolonuhria (odotetaan Israelin viranomaisten tarkastusta). 80 thaimaalaista opiskelijaa Israelissa ei ole tähän mennessä kärsinyt, eivätkä he ole rekisteröityneet vapaaehtoiseen kotiuttamiseen.

4. Thaimaan kansalaisten evakuointi:

4.1. Amb päivitti, että 1,437 23 Thaimaan kansalaista on rekisteröitynyt vapaaehtoiseen kotiuttamiseen ja 09 Thaimaan kansalaista on pyytänyt jäädäkseen Israeliin (kello 00:XNUMX Israelin paikallista aikaa tänään).

4.2 Kokouksessa keskusteltiin kaikista evakuointivaihtoehdoista, mukaan lukien kaupalliset lentoyhtiöt, Thaimaan kuninkaallisten ilmavoimien käyttämät lentokoneet ja Thai Airways, jotka ovat valmiina evakuointitehtävään. RTE ottaa yhteyttä Thaimaan kansalaisiin, jotka haluavat palata kotimaahansa, ja koordinoi heidän turvallisen kuljetuksensa kohtaamispaikkaan paluuta varten.

4.3 Tällä hetkellä monet loukkaantuneet Thaimaan kansalaiset ovat matkustuskelpoisia, ja on Thaimaan kansalaisia, jotka on evakuoitu turvavyöhykkeille. RTE palauttaa ensiksi 15 loukkaantunutta Thaimaan kansalaista El Alin kautta tänä keskiviikkona (11. lokakuuta) ja aloittaa sitten muiden loukkaantuneiden Thaimaan kansalaisten ja turvavyöhykkeillä olevien kotiuttamisen.

5. Hallituksen toimenpiteet

5.1 Konsuliasioiden ministeriö on avannut 30 lisäpuhelinlinjaa nykyisten 30 vihjelinjojen lisäksi, yhteensä 60 vihjelinjaa, perheenjäsenille, jotka haluavat ottaa yhteyttä Israelissa oleviin sukulaisiinsa tai paikantaa. Lisäksi konsuliasiainministeriö on avannut LINE Openchatin nimeltä "Request Assistance for Thai Nationals in Israel", joka voi tavoittaa kerralla 5,000 ihmistä, ja avannut uuden Facebook-sivun "Konsuliasioiden osasto on huolissaan meidän Thaimaalainen perhe Israelissa” toisena viestintäkanavana.

5.2 Ulkoasiainministeriö lähettää tällä viikolla lisää virkamiehiä suojelemaan ja auttamaan Thaimaan kansalaisia ​​Israelissa, kun taas tiedotusministeriö järjestää kaksi lehdistötilaisuutta päivässä, yhden aamulla ja toisen iltapäivällä tarjotakseen säännöllisiä päivityksiä.

5.3 Thaimaan naapurimaiden suurlähettiläät ovat koordinoineet asianomaisten viranomaisten kanssa Thaimaan kansalaisten mahdollisia evakuointireittejä ja muuta apua.

5.4 Kun kotiuttaneet Thaimaan kansalaiset ovat saapuneet Thaimaahan, työministeriö, sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeriö sekä kansanterveysministeriö ovat valmiita auttamaan kaikissa heidän fyysiseen ja henkiseen terveyteen liittyvissä tai muissa ongelmissaan.

6. Lopuksi apulaisministeri toisti, että Thaimaan kuninkaallinen hallitus ja Thaimaan pääministeri pitävät erittäin tärkeänä Thaimaan kansalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia ja että asianomaiset Thaimaan virastot koordinoivat heidän nopeaa ja turvallista paluutaan.

**********

Uutisosasto, tiedotusosasto

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.