Thaimaa suree kahta suurta tragediaa yhdessä päivässä

Kansallinen -

Tänä päivänä, lokakuun 6. päivänä, thaimaalaiset muistavat kaksi sydäntä särkevää joukkomurhaa, jotka ovat ravistaneet syvästi Thaimaan historiaa.

Tänä päivänä vuonna 2022 potkut thaimaalainen poliisi hyökkäsi lasten päiväkotiin Koillisosassa Nong Bua Lamphussa ja tappoi lukuisia taaperoita unissaan.

Epäillyn matkalla huonoonniseen päivähoitoon hän ampui myös useita viattomia asukkaita lähialueilla, mikä johti hämmästyttäviin 38 kuolemaan, mukaan lukien hänen, hänen vaimonsa ja lapsensa, ja 12 loukkaantumiseen.

Päiväkodissa järjestettiin tänään uskonnollinen seremonia verilöylyn 1-vuotispäivän muistoksi. Kaksitoista munkkia lauloi buddhalaisia ​​lauluja, kun taas traagisesta tapauksesta kärsineet keskuksen virkamiehet, sukulaiset ja perheet tekivät ansioita menetettyjen läheistensä hyväksi.

Opettaja Seksan Srirat, raskaana olevan opettajan aviomies, joka menetti henkensä yhdessä syntymättömän lapsensa kanssa tapahtumassa, kertoi The Nationille valmistaneensa välipaloja, maitoa ja makeisia tehdäkseen ansioita kuolleelle vaimolleen ja lapselleen tänään.

Hän sanoi: "Toiveeni on, että vallanpitäjät pitävät tapahtuman jälkeen antamansa lupauksen puuttua aseväkivaltaan ja varmistaa ihmisten turvallisuus. Mutta myönnän olevani huolissani siitä, ettei lupaus pidetä hallituksen vaihtuessa.

47 vuotta sitten tänään on myös toinen verilöyly, joka on jättänyt syvän haavan Thaimaan historiaan.

Thammasatin yliopiston 6. lokakuun verilöyly, joka tapahtui vuonna 1976, näki Thaimaan poliisin ja sotilaiden ampuma-aseilla varustetun väkivaltaisen tukahduttamisen tuhansia opiskelijoita vastaan, jotka osoittivat mieltään demokratian puolesta Thanom Kittikachornin diktatuurihallitusta vastaan ​​yliopistossa.

Vaikka hallitus ilmoitti tuolloin virallisesti 46 kuolemantapauksesta sinä päivänä, eloonjääneet väittävät, että verilöylyssä kuolleiden määrä on peräti 100.

Thammasat University vietti tänään 47-vuotisjuhlavuotta surullisesta tapauksesta, johon osallistui uhrien omaisia, tutkijoita, aktivisteja ja poliitikkoja.

Nämä kaksi tapausta nostettiin jälleen etualalle äskettäin tapahtuneen ammuskelutapauksen jälkeen, jonka suoritti a 14-vuotias ampuja Siam Paragon -ostoskeskuksessa.

Tapaus johti kiinalaisen turistin ja burmalaisen naisen kuolemaan ja viiden muun loukkaantumiseen.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/