PÄIVITYS: Thaimaan poliisi etsii 14-vuotiaan Siam Paragon Shooterin taloa, uhreja hoidetaan kuninkaallisen suojeluksessa

Kansallinen -

Thaimaan poliisi etsi 14-vuotiaan ampujan asuntoa, joka oli osallisena joukkoammuskelutapauksessa Siam Paragon -ostoskeskuksessa Bangkokissa 3. lokakuuta ja löysi suuren varaston luoteja ja airsoft-aseen.

Ensin edellinen tarinamme:

Kriittisessä välikohtauksessa Bangkokin Siam Paragon -ostoskeskuksessa poliisi on pidättänyt 14-vuotiaan thaimaalaisen pojan, jota epäillään ampumisesta, joka johti kahteen kuolemaan ja loukkaantui ainakin viidellä muulla.

Nyt päivitykseemme:

Residenssi on 2.5-kerroksinen kaupunkitalo Bang Khae Nuean osa-alueella Bangkokissa. Poliisin todisteina takavarikoimia esineitä ovat mm.

 • seitsemän käytettyä .22 kaliiperin luodin koteloa.
 • Kolme 5.56 kaliiperin luotia
 • Yksi .45 kaliiperi luoti
 • Viisi käytettyä haulikkopellettien koteloa
 • Kaksi käytettyä .357-kaliiperin luodin koteloa
 • Yksi käytetty 9 mm kaliiperin luodin kuori
 • 49 laukausta 9 mm kaliiperin luoteja
 • 1 hopea BB Gun airsoft-pistooli.
 • 1 musta airsoft-pistoolilippu
 • 1 maaliammuntapaperiarkki (airsoft-asetaulu).

Osana meneillään olevaa tutkintaa poliisi paljasti, että epäillyn perhe asuu tyypillisesti Sathornin alueella sijaitsevassa taloyhtiössä ja käy epäillyn luona asunnossa vain kerran kuukaudessa.

14-vuotias ampuja, jonka nimeä ei ikänsä vuoksi edelleenkään salata, on tunnistettu Bangkokissa sijaitsevan yksityisen oppilaitoksen The Essence Schoolin opiskelijaksi. Tapahtuman jälkeen koulu julkaisi osanottonsa tragediasta kärsineille perheille, sekä henkensä menettäneiden että loukkaantuneiden osalta. Lisäksi koulu on vaatinut yleisöä kunnioittamaan ampujan perheen yksityisyyttä.

Lehdistöaikaan mennessä ammuskelussa on vahvistettu kuolleen kaksi ihmistä: yksi kiinalainen ja yksi burmalainen nainen. Lisäksi viisi muuta ihmistä on loukkaantunut ja ovat edelleen sairaalahoidossa. Heidän henkilöllisyytensä ei ole julkistettu lehdistölle.

Pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti haavoittuneiden auttamiseksi, että heidän kuninkaalliset majesteettinsa Thaimaan kuningas ja kuningatar ovat ottaneet ammuskelussa loukkaantuneet kuninkaallisen suojeluksensa.

Srettha kertoi myös puhuneensa Kiinan Thaimaan suurlähettilään Han Zhiqiangin kanssa puhelimitse tapauksen jälkeen, koska Kiinan kansalainen kuoli.

– Kävin puhelinkeskustelun Kiinan suurlähettilään kanssa. Hän ilmaisi kiitollisuutensa Thaimaan hallituksen huomiosta tapauksesta kärsineitä kohtaan sekä heidän majesteettiensa tuesta loukkaantuneille”, Srettha sanoi.

Sillä välin nuorta ampujaa koskeva alustava tutkinta paljasti, että hän näytti kärsivän skitsofreniasta eikä käyttänyt lääkkeitä, poliisipäällikkö kenraali Torsak Sukvimol sanoi. Tänään tehdään perusteellinen mielentutkimus, ja lehdistöhetkellä näyttää siltä, ​​että epäilty lähetetään psykiatriseen sairaalaan jatkohoitoon ennen kuulustelujen jatkamista.

Aluksi on selvää, että ampujaa vastaan ​​on nostettu viisi syytettä, kuten Metropolitan Police Division 6:n komentaja, kenraalimajuri Nakarin Sukontawit on paljastanut.

Näitä syytteitä ovat muun muassa harkittu murha, murhan yritys, ampuma-aseen laiton hallussapito, luvaton ampuma-aseen kantaminen julkisella paikalla sekä ampuma-aseen ampuminen julkisella paikalla ilman lupaa. Hänen asunnostaan ​​löydettyihin ampuma-aseisiin ja ampumatarvikkeisiin liittyvät lisäsyytteet ovat vireillä.

Ampuja siirrettiin Pathum Wanin poliisiasemalta nuoriso- ja perheoikeuteen oikeuskäsittelyä varten. Ilmoitetun henkisen tilansa vuoksi ampuja ei ole pystynyt antamaan johdonmukaista lausuntoa eilen illalla ja tänä aamuna, sanoi polmajuri kenraali Nakarin.

Poliisi selvittää ampuma-aseen ja luotien lähdettä sekä tunnistaa tapahtumassa käytettyyn ampuma-aseeseen tehdyistä muutoksista vastuussa olevan henkilön.

Thaimaan sosiaalisessa mediassa on herättänyt huolta siitä, että koska epäilty on alaikäinen ja hänen kerrotaan olevan mielenterveysongelmia, häntä ei ehkä nosteta syytteeseen.

Thaimaan lain mukaan, jos alaikäisten tuomioistuin ja perhe toteaa, että rangaistukseen ei ole perusteita, ryhdytään erilaisiin toimenpiteisiin, mukaan lukien:

 • Suullisen varoituksen antaminen.
 • Väliaikainen vapauttaminen (takuita vastaan/ilman).
 • Epäillyn lähettäminen sopivaan laitokseen, kuten mielisairaalaan.
 • Epäillyn uskominen tuomioistuimen asianmukaiseksi katsoman henkilön tai organisaation hoidettavaksi.

Ymmärretään kuitenkin myös, että epäillyn vanhemmat voidaan mahdollisesti saattaa vastuuseen lapsensa rikoksesta siviili- ja kauppalain 429 §:n mukaisesti, elleivät he pysty osoittamaan, että he eivät ole syyllisiä.

Monet thaimaalaiset sosiaalisen median käyttäjät ovat vertailleet tapausta Ethan Crumbleyn suorittamaan kouluampumiseen Amerikassa.

Oakland County Circuit Courtin tuomarin Kwamé Rowen mukaan Crumbley, joka oli 15-vuotias tappaessaan 4 Michiganin opiskelijaa, on oikeutettu elinkautiseen vankeuteen ilman ehdonalaisuutta. Hänen vanhempansa, kun Crumbley odottaa tuomiota, joutuvat myös vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä, koska heitä syytetään neljästä "tahatosta taposta".

Crumbleyt ovat Amerikan ensimmäiset vanhemmat, joita syytetään joukkoampumisesta sen jälkeen, kun syyttäjät ilmoittivat jättäneensä huomiotta poikansa merkkejä väkivallasta ja mielisairaudesta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.