Siam Paragon Mall Ammuskelu tainnuttaa Bangkokin, kaksi ihmistä kuoli, teini-ampuja pidätetty

Bangkok, Thaimaa-

Kriittisessä välikohtauksessa Bangkokin Siam Paragon -ostoskeskuksessa poliisi on pidättänyt 14-vuotiaan thaimaalaisen pojan, jota epäillään ampumisesta, joka johti kahteen kuolemaan ja loukkaantui ainakin viidellä muulla.

Pidätys ja meneillään oleva tutkinta vahvistettiin Bangkokin pääkaupunkiseudun poliisin etsiväosaston virallisella lausunnolla sosiaalisessa mediassa tiistaina noin klo 5 Bangkokin aikaa. Videot tapahtumasta, jotka esittelevät ampumisen jälkeistä pidätystä ja kaaosta, ovat levinneet verkossa, vaikka niiden todenperäisyyttä on vielä vahvistettava.

Paikalla olleet silminnäkijät kertoivat kiihkeistä kohtauksista, kun ostoskeskuksen vierailijat, mukaan lukien lapset, yrittivät paeta lähistöltä ammusilmoitusten keskellä. Eräs todistaja, Liu Shiying-niminen turisti, kertoi tiedotusvälineille hälyttävästä tilanteesta, jossa hän kuuli laukauksia ja myöhempiä hälytyksiä ollessaan sisällä ostoskeskuksessa.

Sosiaalisen median videoissa, jotka odottavat edelleen vahvistusta, näyttelivät turvapaikkaa hakevia ihmisiä kaikkialla, missä niitä oli saatavilla, ja kuvasivat jopa pimennettyjä huoneita ravintoloissa, joissa ihmiset piiloutuivat.

Jälkikäteen Siam Paragon -ostoskeskuksen ulkopuolella havaittiin pitkiä liikennejonoja rankkasateessa, mikä paljasti epäjärjestyksen ja paniikkikohtauksen välittömässä läheisyydessä. Kauppakeskus pysyi suljettuna toistaiseksi järkyttävän tapauksen tutkinnan jatkuessa.

Kauppakeskus pysyi suljettuna toistaiseksi järkyttävän tapauksen tutkinnan jatkuessa.

Epäilty, joka on alaikäinen ja jonka seurauksena hänen nimeään on salattu, antautui Thaimaan poliisille kauppakeskuksessa ilman välikohtauksia, makaa aseensa, pienen tuliaseensa, laittoi kätensä päänsä taakse ja antoi sitten viedä itsensä sisään. huoltajuus. Hänellä oli pitkät hiukset, päällään Camo-tyylinen khaki ja amerikkalainen lippuhattu. Pojan kerrotaan kertoneen Bangkokin poliisille, että ääni hänen päässään käski ampua, että hän oli ostanut aseen verkosta ja että hän oli innokas videopelaaja ja Battle Royale -tyylisten ammuntapelien fani. Bangkokin poliisi sanoi, ettei pojalla näytä olevan mitään yhteyttä uhreihin.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on puhunut tapauksesta julkisesti osoittaen keskittyneen huolen yleisestä turvallisuudesta ja varmistaen, että kattava tutkinta on käynnissä. Siam Paragon, joka on laajalti tunnettu ja sekä paikallisten että turistien suosiossa, joutui pelon ja häiriön tilaan tapahtuman aikana, mikä korosti tarvetta puuttua yleiseen turvallisuuteen ja aseiden valvontaan asutuilla alueilla.

Erawanin lääkintäpalvelut vahvistivat kolmen ihmisen kuolleen tapahtuman aikana, joista yhden kerrottiin olevan 30-vuotias kiinalainen naisturisti, mutta heidän nimiään ja kansallisuuksiaan ei julkistettu ennen kuin sukulaisten ystäviin ja perheisiin saatiin yhteyttä ja alustavat tutkimukset saatiin päätökseen. Ainakin neljän ihmisen vahvistettiin loukkaantuneen, vaikka heidän vammojensa tarkkaa luonnetta ei kerrottu Thaimaan medialle.

BTS-junaliikenne keskeytettiin hetkellisesti alueella tapahtuman aikana, mutta kello 18 alkaen se on palannut täysin normaaliin aikatauluun. Siam Paragon, joka sisältää monia luksusliikkeitä ja jota pidetään Bangkokin eliittiostoskohteena, on edelleen suljettu yleisöltä lehdistön ajan.

Tämä tapaus herättää oleellisia kysymyksiä julkisten tilojen turvallisuudesta ja tulee epäilemättä esiin meneillään olevissa keskusteluissa turvallisuusprotokollia ja asevalvontatoimenpiteistä Thaimaassa. Tapaus herättää epäilemättä myös kysymyksiä siitä, kuinka Thaimaan oikeusjärjestelmä voi kohdella 2565-vuotiasta alaikäistä, koska Thaimaan lain kirjoituksesta johtuen, jos alaikäisen katsotaan olevan mielenterveysongelmia, häntä ei ehkä voida rangaista. juridisesti tosiasia, josta keskustellaan jo voimakkaasti Thaimaan sosiaalisessa mediassa. Thaimaan lain 2022 (74) mukaan "Alle XNUMX-vuotiasta lasta, joka tekee laissa rikoksena määrätyn teon, ei rangaista"; XNUMX §:ssä lisätään vielä: "Lasta, joka on yli XNUMX-vuotias mutta ei vielä yli XNUMX-vuotias, joka tekee laissa rikokseksi määrätyn teon, ei saa rangaista...";

TPN Media seuraa edelleen tämän tarinan kehitystä varmistaakseen oikea-aikaiset päivitykset, kun lisätietoja tulee saataville.

Tämä ei ole ensimmäinen julkinen ampuminen Thaimaassa, vaan maa on vain muutaman päivän päässä tästä järkyttävästä tapauksesta thaimaalaisen pienten lasten koulun vuosipäivänä.

Oikaisuilmoitus: Tämän artikkelin alkuperäisessä versiossa kerrottiin, että kolme ihmistä kuoli ja neljä loukkaantui viranomaisten paikan päällä julkaisemien alustavien tietojen perusteella. Thaimaan viranomaiset tarkensivat myöhemmin tätä lukua ja sanoivat, että kaksi ihmistä on kuollut ja viisi loukkaantunut, joista kaksi vakavasti. Tarkkaa selitystä erolle ei esitetty Thaimaan tiedotusvälineille.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.