Thaimaa kohtaa tällä viikolla kovaa sadetta

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Valtion virastot ovat antaneet varoituksia odotettavissa olevista rankkasateista ja vedenpinnan noususta koko lokakuun ensimmäisen viikon ajan. Ilmatieteen laitos on korostanut erityisesti pohjoisen, koillisen ja etelän alueita alueiksi, joilla on voimakkaita sateita.

Tiistaista lauantaihin koillisosassa, alemmassa Keskitasangossa, idässä ja etelässä on odotettavissa rankkoja sateita. Tämän seurauksena katastrofien ehkäisy- ja lieventämisministeriö on varoittanut vesiväylien lähellä asuvia asukkaita 11 Chao Phrayan vesistöalueen provinssissa valppaasti, koska vedenpinnat voivat alkaa nousta jo maanantaina.

Varoitus koskee Ang Thongin, Ayutthayan, Bangkokin, Chai Natin, Lop Burin, Nonthaburin, Pathum Thanin, Samut Prakanin, Sing Burin, Suphan Burin ja Uthai Thanin asukkaita. Joillakin Ang Thongin ja Ayutthayan alavilla alueilla vedenpinnat voivat nousta 1.00–1.50 metriä.

Osasto on katsonut näiden olosuhteiden johtuvan pohjoisesta virtaavasta vesivirrasta, ja koillisosassa, Keskitasangolla ja etelässä on odotettavissa rankkoja sateita koko viikon ajan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.