Phuketin raitiovaunuprojektin odotetaan alkavan noin kahden vuoden kuluttua

Phuket -

Thaimaan liikenneministeri lupasi saada raitiovaunut kulkemaan Phuketissa. Projekti tulee kuitenkin olemaan käynnissä olevan tienlaajennusprojektin valmistumisen jälkeen, mikä kestää vielä noin 2 vuotta.

30. syyskuuta 2023 liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit totesi yleisölle, että Phuketin maakunta tarvitsee joukkoliikennejärjestelmän mukavuuden vuoksi. Thaimaan joukkoliikenneviranomainen (MRTA) esitteli raportin meneillään olevasta tutkimusprojektista, joka koskee joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä Phuket Cityyn, Tha Nunin rautatieasema – Phuketin lentoasema – Chalongin risteys, kokonaisetäisyys 58.5 km, arvoltaan satoja. miljoonista bahteista.

Tällä hetkellä Phuket Cityssä on liikenneruuhkia ja käynnissä on tienlaajennustyöt erityisesti valtatiellä 402. Tästä syystä kevyen rautatien rakennusprojekti eli raitiovaunu on tällä hetkellä odotustilassa vielä 2 vuotta, jotta tienlaajennusrakennustyöt saataisiin valmiiksi ensin .

Lisäksi herra Suriya mainitsi myös kuljetusmaksupolitiikan, jonka pitäisi olla kohtuuhintainen paikallisille. Mitä tulee uusi kuljetusreitti Tha Nunin rautatieasema – Phuketin lentoasema – Chalongin risteys, se hyödyttää sekä Phuketin kansainväliseltä lentokentältä matkustavia turisteja että Phuketin paikallisia.

Aluksi hinnat on asetettu 20 bahtiin koko linjalla Muang Mai -asemalta Chalongin asemalle, ja niistä veloitetaan 30-50 bahtia matkustaessa lentokentältä inflaatiosta riippuen tulevaisuudessa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.