Ensimmäinen varapuhemies erotettiin puolueen järjestelyissä

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Edustajainhuoneen ensimmäinen varapuhemies Padipat Suntiphada erotettiin Move Forward -puolueesta, mikä mahdollistaa vastikään valitun puolueen johtajan valinnan oppositiojohtajaksi, kun taas edustajainhuoneen varapuhemies voi jatkaa tehtäviään edustajainhuoneessa.

Move Forward -puolue ilmoitti Phitsanulokin kansanedustajan erottamisesta puolueesta 28. syyskuuta toteamalla, että päätös johtui MFP:n ja varapuheenjohtajan välisestä keskustelusta.

Perustuslain 106 §:n mukaan oppositiojohtaja valitaan suurimmasta valtiosta riippumattomasta puolueesta. Puolueen jäsenet eivät saa toimia kabinetin ministereinä tai puhemiehenä tai varapuheenjohtajana. Jos Padipat toimii edelleen MFP:n jäsenenä, puolueen uusi johtaja Chaithawat Tulathon ei voi tulla oppositiojohtajaksi, vaikka puolueella on eniten paikkoja parlamentissa.

Varapuhemiehen on löydettävä uusi puolue 30 päivän kuluessa säilyttääkseen edustajan- ja kansanedustajansa eduskunnassa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.