Wuhanin virologian instituutti varoittaa uusista COVID-kannoista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Viimeisin lepakoiden koronaviruksia koskeva tutkimus on herättänyt maailmanlaajuista huolta tulevien epidemioiden mahdollisuudesta.

Kiinan Wuhan Institute of Virologyn kehittyvien tartuntatautien keskuksen johtajan tohtori Shi Zhenglin johtama tutkimus paljastaa yli 20 kantaa, joilla on suuri riski tarttua ihmisiin.

Tohtori Shi Zhengli, joka tunnetaan yleisesti nimellä "lepakkonainen" ja "virusmetsästäjä", on ollut merkittävä hahmo eläimistä, erityisesti lepakoista, peräisin olevia koronaviruksia koskevassa tutkimuksessa. Hänen tiiminsä viimeaikaiset havainnot viittaavat siihen, että nämä kannat voivat mahdollisesti johtaa tuleviin pandemioihin. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä lehdessä viime kesäkuussa, ja se on herättänyt huomiota kiinalaismediassa, minkä vuoksi jotkut asiantuntijat vertasivat sitä "koronavirussanakirjaan" tulevien epidemioiden ennustamiseksi ja ehkäisemiseksi.

Kriitikot kuitenkin väittävät, että tuntemattomien virusten tavoittelu voi aiheuttaa riskin. Virusmetsästyksen aiheuttama lisääntynyt ihmisten vuorovaikutus villieläinten kanssa voi vahingossa johtaa vakavampiin maailmanlaajuisiin pandemioihin.

Tohtori Zhengli on ollut tarkastelun kohteena COVID-19-pandemian puhkeamisesta lähtien, koska hänen laboratorionsa Wuhanin virologian instituutissa on erikoistunut koronavirustutkimukseen. Hän kiistää väitteet, että COVID-19-virus olisi karannut hänen laboratoriosta. Kiinan hallitus tukee edelleen hänen tutkimustaan ​​viruksista, jotka voivat siirtyä eläimistä ihmisiin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.