Pääpankkiiri sanoo, että useimmilla thaimaalaisilla on taloudellisia huolia

Kansallinen -

25. syyskuuta 2023 Yuthchai Tayaratchakul, United Overseas Bankin (UOB) varatoimitusjohtaja, antoi lausunnon tuoreesta raportista ASEAN Consumer Sentiment Study (ACSS) -tutkimuksesta. Raportti esitti merkittävän näkemyksen kansalaisista ja yrityssektoreista nykyisessä taloustilanteessa viidestä ASEANin maasta: Singaporesta, Malesiasta, Indonesiasta, Vietnamista ja Thaimaasta.

Vastaajien kolme suurinta taloudellista huolenaihetta ovat nouseva inflaatio, kotitalouskulut ja säästöjen supistuminen. Nämä huolenaiheet huomioon ottaen thaimaalaisilla on taipumus keskittyä enemmän järkevään kulutukseen. He myös houkuttelevat sijoittamaan digitaalisten pankkialustojen kautta, tutkimus osoitti.

Sijoitusten suhteen thaimaalaisilla on tapana valita vähäriskisiä sijoituksia, kuten säästöjä saadakseen kiinteät talletukset, ja samalla hajauttaa salkkunsa muihin turvallisiin sijoitusvaihtoehtoihin, kuten vakuutuksiin ja kiinteistöihin.

Z-sukupolvi eli vuosina 1996-2010 syntyneet ovat säästämisen ja sijoittamisen suhteen varovaisin ja vakaat säästämissuunnitelmat omaava ryhmä. Samaan aikaan Y-sukupolvi eli vuosina 1981–1996 syntyneet on ryhmä, joka asettaa etusijalle sijoittamisen.

”UOB:lla on selkeä näkemys personoidusta pankkitoiminnasta sovelluksemme UOB TMRW kautta, joka käyttää tekoälyä analysoimaan taloudellisia siirtymiä. Sovellus auttaa asiakkaita hallitsemaan talouttaan helpommin ja tehokkaammin", sanoi Yuthchai.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.