Uusi kansallinen tilastotoimisto ja UNICEF-tutkimus paljastaa Thaimaan eteläisten maakuntien lasten rokottamisen, ravinnon ja oppimisen jälkeen.

LEHDISTÖTIEDOTE:

SONGKHLA, Thaimaa, 27. syyskuuta 2023 – Vaikka Thaimaassa on edistytty monilla lasten terveyden ja hyvinvoinnin aloilla, eteläisellä alueella asuvat lapset kohtaavat edelleen kriittisiä haittoja ja ovat jäljessä ikätovereistaan ​​muun muassa ravitsemuksessa, rokotuksessa, koulunkäynti ja oppimistaidot. Nämä ovat kansallisen tilastotoimiston (NSO) ja UNICEFin tänään julkaiseman uuden maakuntatason tutkimuksen tärkeimpiä tuloksia.

Uusi "Raportti 12 valitusta maakunnasta Thaimaassa” on poimittu Thaimaan Multiple Indicator Cluster Survey (MICS) -tutkimuksesta, joka on suurin valtakunnallinen kysely lasten ja naisten tilanteesta Thaimaassa. MICS:n pääraportti NSO ja UNICEF julkaisivat aiemmin heinäkuussa 2023. Uusi provinssitason raportti tarkastelee keskeisiä lasten hyvinvointiin ja kehitykseen vaikuttavia kysymyksiä joissakin Thaimaan heikoimmassa asemassa olevissa maakunnissa – mukaan lukien kuusi eteläistä maakuntaa Ranong, Songkhla, Satun ja Pattani , Yala ja Narathiwat.

"Tämä kysely tuo esiin lasten ja naisten tilannetta maakuntatasolla ja tuo esiin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat heidän hyvinvointiinsa", sanoi Tri. Piyanuch Wutthisorn, kansallisen tilastotoimiston pääjohtaja. ”Tiedot toimivat hyödyllisenä työkaluna muotoilla politiikkaa ja toteuttaa toimenpiteitä, jotka sopivat kullekin maakunnalle. Se auttaa myös seuraamaan kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) edistymistä ja käsittelemään kansallista politiikkaa, joka perustuu periaatteeseen, että ketään ei jätetä jälkeen.

Raportti tuo esiin joitakin myönteisiä havaintoja eteläisten maakuntien lapsista. Näissä maakunnissa enemmän lapsia asui biologisten vanhempiensa kanssa muihin alueisiin verrattuna. Valtakunnallisesti joka neljäs alle 18-vuotias lapsi elää erillään biologisista vanhemmistaan, mutta eteläisissä maakunnissa luku putosi alle 20 prosenttiin. Vanhempien kanssa kasvaminen on lasten hyvinvoinnille erittäin myönteistä – mutta muut havainnot viittaavat huolestuttavampaan kuvaan.

Rokotukset ovat erityisen huolestuttava alue syvällä etelässä. Raportin mukaan 83 prosenttia 1-vuotiaista lapsista eri puolilla maata on täysin rokotettuja sairauksia, kuten tuhkarokkoa, poliota ja tuberkuloosia, vastaan. rokotuskattavuus on paljon alhaisempi etelässä, Yalassa 44 prosenttia, Narathiwatissa 29 prosenttia ja Pattanissa 27 prosenttia.

Etelässä asuvat lapset kärsivät myös eniten aliravitsemuksesta, jotka voivat vahingoittaa heidän kehitystään ja hyvinvointiaan koko heidän elämänsä ajan. Tutkimuksen mukaan Ranongin maakunnassa alle 26-vuotiaiden lasten stunting-aste on 13 prosenttia, mikä on kaksinkertainen kansalliseen 20 prosentin keskiarvoon. Korot ovat myös hälyttävän korkeat Yalassa, Pattanissa ja Narathiwatissa, kaikki XNUMX prosenttia.

Lisäksi laihtuminen – tila, jossa lapsi on pituuteensa nähden liian laiha – on Songkhlan läänissä alle viisivuotiaiden lasten keskuudessa 26 prosenttia, mikä on lähes neljä kertaa valtakunnalliseen 7 prosentin keskiarvoon verrattuna. Narathiwatin maakunnassa luku on yli kaksinkertainen, 16 prosenttia.

Myös vuoden 2022 maakuntakyselyssä selvisi varhaiskasvatus ja oppimistaidot ovat toinen suuri huolenaihe etelässä asuvien lasten keskuudessa. Yalan maakunnan 57-3-vuotiaista lapsista 4 prosenttia osallistui varhaiskasvatukseen, kun vastaava luku on valtakunnallisesti 75 prosenttia. Myös Ranongin ja Narathiwatin maakunnissa hinnat ovat erittäin alhaiset, 61 prosenttia ja 65 prosenttia.

Lisäksi, vaikka useimmat syvän etelän lapset käyvät alakoulua, vain 15 prosentilla 7–8-vuotiaista (2- ja 3-vuotiaista) Narathiwatin maakunnassa on lukutaidot, mikä on paljon alhaisempi kuin kansallinen keskiarvo, 47 senttiä. Myös Pattanin ja Yalan maakunnissa korot ovat erittäin alhaiset, 17 prosenttia ja 27 prosenttia.

Eteläisellä alueella on myös korkeimmat koulun ulkopuoliset luvut yläasteella. Thaimaassa 15 prosenttia lapsista ei käy yläasteella, mutta Narathiwatin, Pattanin ja Ranongin maakunnissa luvut ovat korkeammat – vastaavasti 21 prosenttia, 20 prosenttia ja 19 prosenttia. Koulusta poissaololuvut ovat korkeimmat pojilla.

Tutkimus osoitti myös, että useammat lapset pääsevät käsiksi elektronisiin laitteisiin ja viettävät enemmän aikaa niiden kanssa leikkimiseen, kun taas harvemmat lapset lukevat kirjoja kotona. Narathiwatissa vain 13 prosentilla alle viisivuotiaista lapsista on kotona 3 tai useampia lastenkirjoja, kun taas Satunin, Songkhlan ja Pattanin maakuntien lapsista vain noin viidenneksellä on kirjoja kotona. Valtakunnallinen keskiarvo on 36 prosenttia.

"Olen varma, että kyselyn tuloksia hyödynnetään politiikan suunnittelussa lasten ja naisten elämän parantamiseksi maakuntatasolla", sanoi Jessada Jitrat, Songkhlan maakunnan kuvernööri. "Tämä kattaa monia aloja, mukaan lukien kattavien lisääntymisterveyspalvelujen edistäminen, lasten asianmukainen ravitsemus, oikeudenmukainen pääsy laadukkaisiin koulutuspalveluihin sekä positiivisen kurinalaisuuden ja väkivallattoman käyttäytymisen vahvistaminen perheessä."

"Tämä on herätys koko kansakunnalle", sanoi Severine Leonardi, UNICEFin Thaimaan apulaisedustaja. ”Raportti auttaa näkemään selvemmin, että etelärajamaakunnissa asuvat lapset kohtaavat useita kriittisiä haasteita, joilla on elinikäisiä negatiivisia seurauksia heidän kehitykselleen ja hyvinvointiinsa, jos emme toimi. Meidän kaikkien on työskenneltävä yhdessä tämän tilanteen ratkaisemiseksi pikaisesti. Tämä edellyttää vahvaa poliittista tahtoa hallitukselta ja sitoutumista kaikilta sidosryhmiltä, ​​jos haluamme varmistaa, ettei Thaimaassa jää jäljelle yhtään lasta tulevina vuosina.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.