Thaimaan entinen pääministeri Thaksin voidaan vapauttaa vankilasta jo ensi vuoden helmikuussa

KUVA: Prachachat

Kansallinen -

Vangittu entinen pääministeri Thaksin Shinawatra voi hakea jäljellä olevan vuoden vankeusrangaistuksensa lykkäämistä jo helmikuussa 2024, kun hän on ollut kuusi kuukautta, vaikkakin sairaalassa, senaattori Somchai Sawangkarn kertoi Thaimaan medialle maanantaina 25. syyskuuta. .

Somchai sanoi, että Thaksinin poliisin yleissairaalassa viettämä aika katsotaan vankeusaikaan, joten hänen on määrä suorittaa kuusi kuukautta vankeusrangaistuksestaan ​​helmikuussa.

Senaatin pysyvän ihmisoikeuksien, oikeuksien ja vapauksien sekä kuluttajansuojakomitean puheenjohtajana toimiva senaattori selitti, että vangit voivat hakea Hänen Majesteettinsa Kuninkalta tuomion lykkäämistä tai lyhentämistä, kun he ovat suorittaneet joko kolmanneksen tai kuusi kuukautta tuomiostaan. . Hän huomautti lisäksi, että keskeyttäminen ja vaihtaminen myönnetään tyypillisesti merkittävissä tilaisuuksissa, kuten kuninkaan syntymäpäivänä 28. heinäkuuta, kuningas Bhumibolin syntymäpäivänä 5. joulukuuta ja kuningatar Sirikitin syntymäpäivänä 12. elokuuta.

Thaksin on ollut vankeusrangaistuslaitoksen huostassa 22. elokuuta lähtien, vaikka hän viettikin enimmäkseen vankila-aikansa poliisisairaalan sviittihuoneessa väitettyjen terveytensä vuoksi.

Somchai jatkoi, että Thaksin saattaa hyvin todennäköisesti olla oikeutettu virkakautensa keskeyttämiseen ja vapauttamiseen, koska hän on yli 74-vuotias, mikä täyttää 70 vuoden ikärajat.

Hän totesi lisäksi, että Thaksinin voidaan sallia jäädä kotiin ilman, että hänen täytyy käyttää elektronisia valvontarannekkeita (EM). Häntä todennäköisesti kuitenkin rajoitettaisiin poistumasta maasta.

Vastauksena kehotuksiin paljastaa Thaksinin sairauden yksityiskohtia, jotkut lakiasiantuntijat sanoivat, että toiminta voi olla rikkomus Kansallinen terveysturvalaki, joka estää lääkäreitä paljastamasta potilaiden terveydentilaa ilman suostumusta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.